در این دوره به چه مباحثی خواهیم پرداخت؟
تحلیل تکنیکال، در یک تعریف، به معنای استفاده از ابزارهای آماری مختلف برای مطالعه و آنالیز رفتار بازار و معامله به کمک پیش بینی رفتار احتمالی قیمت است. از این رو، در تحلیل تکنیکال، با ابزاری سر و کار داریم که بخشی از آنها ترسیمی هستند (مانند خطوط حمایت/مقاومت، خط روند، کانال ها، انواع ابزار فیبوناچی، چنگال اندروز و… که با تشخیص تحلیل گر در مکان مناسب رسم می شوند.) و بخشی از آنها تفسیری هستند (مانند اندیکاتورها که بصورت خودکار توسط پلتفرم ها محاسبه شده و نمایش داده می شوند و تحلیل گر، اطلاعات را از آنها استخراج کرده و تفسیر می کند.)
در این دوره تلاش شده است که با نگاهی به دو ابزار مهم خط روند و کانال، استفاده از این دو جزء مهم تحلیل تکنیکال آموزش داده شود.
خط روند (Trend Line) چیست؟
خط روند از ابزاری است که گفته می شود توسط ریچارد وایکوف که از بزرگان علم تکنیکال بوده است، ابداع شد. برای شناخت خط روند، ابتدا باید با تعریف روند آشنا شویم.
روند (Trend): مشخص است که بازار هیچ گاه در یک خط مستقیم حرکت نمی کند؛ بنابراین، سقف ها و کف های مختلف در بازار تشکیل می شوند. در واقع، به حرکت قیمت در یک جهت مشخص، روند می گویند. از این رو، روند، بسته به جهت حرکت خود، انواع مختلفی دارد:
انواع روند :
روند صعودی (Up Trend): هنگامی که بازار، دائما سقف های بالاتر از سقف قبل و کف های بالاتر از کف قبل می سازد، روند حرکت، یک روند صعودی است.
روند نزولی (Down Trend): هنگامی که بازار، دائما کف های پایین تر از کف قبل و سقف های پایین تر از سقف قبل می سازد، روند حرکت، یک روند نزولی است.
روند خنثی (Sideway): هنگامی که هیچ نشانه ی مشخصی از روند صعودی یا نزولی در بازار مشاهده نشود و قیمت در یک محدوده ی قیمتی دائما سقف ها و کف های پراکنده بسازد، روند حرکت، یک روند خنثی است.
حال با توجه به تعریف روند، می توان گفت که خط روند، یک خط راهنما است که تحلیلگر، در روند صعودی در زیر کف ها و در روند نزولی بر روی سقف ها ترسیم می کند تا علاوه بر مشخص شدن شیب روند، هنگامی که خط روند شکسته می شود، اخطار تغییر روند جاری را دریافت کند.
در تصویر زیر 👇 یک خط روند صعودی را مشاهده می کنید که قیمت هر بار که خط روند را لمس کرده با افزایش تقضا و قیمت مواجه شده. و خط روند صعودی حکم منطقه حمایتی را برای قیمت داشته است.
در تصویر زیر 👇 یک خط روند نزولی را مشاهده می کنید که قیمت هر بار که خط روند نزولی خود را لمس کرده با افزایش عرضه و کاهش قیمت مواجه شده. و خط روند نزولی مانند یک مقاومت مانع افزایش قیمت شده.
کانال (Channel) چیست؟
کانال ها، ابزاری هستند که با استفاده از دو خط موازی، حرکات قیمت را نظم داده و در خود جای می دهند. کانال هم مانند سایر اجزای علم تکنیکال، دارای انواع مختلف و متنوعی از جمله کانال های رگرسیون (Liner Regression Channel)، کانال های روند (Trend Channel)، کانال های انحراف (Deviation Channel)، کانال های معمولی و بدون در نظر گرفتن روند (Common Channel)، کانال های فیبوناچی (Fibo Channel) و… است.
کانال ها هم مانند روند، دارای حالت های صعودی، نزولی و افقی (خنثی) هستند و معمولا این گونه است که یکی از خطوطی که کانال را تشکیل می دهد، همان خط روند است. اما چون این موضوع، الزامی نیست، تحلیل گر اجازه دارد در هر قسمتی که مشخصات یک کانال موجود باشد، به رسم آن بپردازد.
این نکته نیز گفتنی است که طبیعتا هنگامی که یکی از خطوط کانال، همان خط روند باشد، اعتبار آن به مراتب بیشتر و موثرتر است. همچنین، زمانی که کانال قیمتی، پهن باشد و فاصله ی کف تا سقف آن، فاصله ی زیادی باشد، در اکثر موارد، قیمت نمی تواند با یک حرکت شتابان و بدون استراحت این فاصله را طی کند؛ بنابراین، معمولا هنگامی که به حد وسط این فاصله رسید یا هنگامی که از حد وسط این فاصله رد شد، وارد استراحت خواهد شد که به این خط که حد وسط کانال است و از کف و سقف به یک فاصله است، خط میانی یا میدلاین کانال (Middle Line) گفته می شود.
کانال ها برای قیمت ها حکم قفس را دارند و مادامی که قیمت در این قفس در حال نوسان است می توانید کف و سقف های قیمت را به راحتی پیش بینی کنید. مثلا در کف یک کانال صعودی (مانند تصویر زیر) سهامی را بخرید و وقتی قیمت به سقف کانال رسید آنرا بفروشد
در تصویر بالا 👆 یک خط روند و کانال صعودی را مشاهده می کنید
اهمیت کانال ها به این دلیل است که به کمک کانال، تحلیلگر حمایت ها و مقاومت های مهم و لازم را در اختیار دارد پس بهتر از قبل می تواند به معامله بپردازد. از طرف دیگر، هنگامی که قیمت از یک کانال معتبر خارج می شود، جهت حرکت خود را به خوبی برای تحلیلگر نمایان خواهد کرد.
ردیف | عنوان | لینک | حجم |
1 | بخش اول | دانلود | 55MB |
2 | بخش دوم | دانلود | 84MB |
23 دیدگاه
mobinfly
سلام و خسته نباشد
استاد اسلامی بسیار ساده وروان مفاهیم رو توضیح میدن و من بسیار بهره بردم بایدبرای این اموزشهای رایگان جاهای دیگه کلی پول داد واقعا تشکر از سایت فراچارت … لطفا از استاداسلامی بیشتر مطلب بزارید
ممنون
مجید الهیاری
از فراچارت بی نهایت سپاسگزارم حقیقتا استفاده کردم
مدیریت
در پاسخ به: مجید الهیاریممنون از شما موفق باشید
لوک خوش شانس
سلام خدمت اساتید.
دوستان چرا فایل اکسل که از کدال دانلود می کنم به هم ریخته هست و جداول رو نمایش نمیده؟
با همه مرورگرها هم امتحان کردن و با آفیس ۲۰۱۶ و ۲۰۰۷ هم امتحان کردم ولی بازه هم به هم ریخته بود و جدول ها رو نشون نمیداد.ممنون میشم راهنماییم کنید.
ممنون از سایت و آموزش عالیتون
مدیریت
در پاسخ به: لوک خوش شانسسلام شخصا تست کردم و با افیس قدیمی و مشکلی نداشت
Nel az
استاد اسلامی تدریسشون عالیه ممنونم
احسان س
از این نقطه به اون نقطه یه خط رسم میکنیم ادامه میدیم میشه خط روند!
دست شما درد نکنه
استفاده کردیم… 🙂
mahdi54
سلام.ممنون از راهنماییتون
Hosein
سلام و خسته نباشید
یک سوال برام پیش اومده این فیلم های آموزشی که شما تو سایتتون گذاشتین جای دیگه باید بابتش پول پرداخت کنی و خود استاد اسلامی در قسمت اول اموزش بورس با زبان ساده گفت که از سایت خریداری کنید فیلم هارو. حالا میخاستم ببینم مشکل شرعی نداره ما به صورت رایگان داریم از اینجا دانلود میکنیم آیا اساتید راضین؟؟
مدیریت
در پاسخ به: Hoseinسلام لینک زیر را به دقت بخوانید :
https://farachart.com/tips
در مورد مثالی که از اقا اسلامی زدید ایشان حق انتشار این مطلب را به ما هم دادند برای بهتر دیده شدن برند ایشان.
mohammad
سلام
ممنونم بخاطر سایت عالی تون و مطالبی که برای استفاده همگان گذاشتید.همچنین از استاد اسلامی و باقی اساتید تشکر میکنم.
شاد و سلامت باشید.
سید
سلام واقعا دستتون درد نکنه فرا چارت واقعا تکه
سوالی داشتم خدمت مدیر دانلود دوره های تکنیکال عمومی حالا یا تخصصی بهتر است به ترتیبی که گذاشتین باشه یا ن ؟
مدیریت
در پاسخ به: سیدسلام ممنون از شما . در اون لیست ترتیتب مد نظر ما نبوده. می تونید دوره های عمومی معمولا پیش نیاز های مهم هستند برای دوره های تخصصی تر. به عنوان مثال اشنایی با فیبوناچی پیشنیاز دوره هارمونیک هست
Ardalan
با سلام و درود بی پایان
خدمت مدیر محترم سایت قراچارت و اساتید محترم و گرانقدر
من ۲۲ سال سابقه تدریس ( البته در رشته دیگر) دارم
در بیان و آموزش مطالب تخصصی گاهی اشکالات کوچک تپق تلقظ اشتباه و …. پیش میاد اما نکته قابل توجه و ارزشمند اینست که آموزش این مطالب برای نسل امروز جامعه ما که گاهی در سال یک کتاب هم نمی خوانیم چقد مفید و کار آمد است یک شخص محترم دانش و تجربیات بسیار باارزش خود را رایگان در اختیار دیگران قرار میدهد
واقعا قابل ستایش است
مدیریت
در پاسخ به: Ardalanممنون از شما 🌹
mr.amiryousefi
با سلام و تشکر از مطالب خوب فراچارت… پسورد برخی از مطالبتون و فایل هاتون میخواستم
مدیریت
در پاسخ به: mr.amiryousefiسلام ممنون. این محموعه رمزی نداره
حسین امیدی
با عرض سلام و ادب خدمت فراچارتی های عزیز
من طبق عادت همیشگی، بعد از استفاده از آموزش و تسلط کافی بر اون میام اینجا و برای هر چیزی که یاد گرفتم در بخش مربوطه تشکر میکنم و به نوبه خودم وظیفه شخصیم میدونم که یه دمتون گرم و خدا قوت خدمتتون عرض کنم.
مثل همیشه
تشکر از تمامی عوامل فراچارت و همچنین استاد اسلامی عزیز و گرامی.
مدیریت
در پاسخ به: حسین امیدیممنون دوست عزیز. موفق باشید
ARASH
سلام وخداقوت حدود۱۰دقیقه هست دارم ثبت نام میکنم تانظربدم من چندتاکلاس رفتم ولی از وقتی داخل سایت شماامدم همه کلاسها کنسل شد خیلی خیلی خیلی عالی مخصوصا اموزش اقای اسلامی بسیارروان وشیوا واموزنده راهم دوره وگرنه کلاس حضوری اقای اسلامی رامیامدم دم شماهم گرم که استاد به این خوبی راگذاشتی توسایت دیگه سایتتون راول نمیکنم بااموزش خط روند فقط۶۰درصدسودگرفتم
ARASH
سلام وخداقوت حدود۱۰دقیقه هست دارم ثبت نام میکنم تانظربدم فقط باخط روند۶۰درصدگرفتم مرسی رسولی جان
SEPEHR.TH
باتشکر از زحمات و تدریس مختصر و مفید جناب اسلامی و همچنین وبسایت بی نظیر فراچارت و مدیریت محترم.
در مبحث کانال های قیمتی از توجه به خط میانی کانل که می توان به عنوان سطوح عرضه و تقاضا داینامیک باشد، غافل نشوید. معمولا کانال های صعودی تمایل دارند که درجهت عکس (ریزش) شکسته شوند و کانال های نزولی تمایل دارند در جهت عکس (صعود) شکسته شوند؛ عدم توانایی قیمت در رسیدن به سقف کانال صعودی یا عدم توانایی قیمت در رسیدن به کف کانال نزولی، سبب ایجاد فاز شک و احتمال شکست خط روند ترسیمی را رقم می زند.
در کانال های قیمتی صعودی به حمایت های سقف قبلی (Higher High) و در کانال های قیمتی نزولی به مقاومت های سقف قبلی (Lower High) توجه شود. در صورت شکست آخرین کف (Higher Low) در روند صعودی و شکست آخرین سقف (Lower High) در روند نزولی، چرخش و برگشت روند جاری تبدیل به یقین می شود.
farhad
سلام.
از استاد گرانقدر اقای اسلامی تشکر میکنم که بسیار شیوا و روان این مطلب رو اموزش دادند. گرچه به ظاهر ساده میومد ولی همونطور که خود استاد هم فرمودن میتونه بسیار سودده باشه. و همچنین از مدیران سایت فراچارت هم کمال تشکر را دارم که این اموزش های رایگان رو اینجا گرداوردی کردند.