تایم فریم ها در تحلیل تکنیکال به اندازه خود تحلیل اهمیت دارند. مبتدی ها معمولا بدون در نظر گرفتن تایم فریمهای دیگر تنها به یک تایم فریم بسنده می کنند و اندیکاتورهای خود را روی آن اعمال می کنند. در صورتیکه با در نظر داشتن تایم فریم های دیگر، دید بهتری نسبت به روند می توان داشت.
یکی از دلایلی که موجب می شود تریدرها به اندازه ای که باید موفق نباشند این است که معمولا تایم فریمی را برای معاملاتشان انتخاب کرده اند که مناسبشان نیست . تریدرهای تازه کار زود می خواهند پولدار شوند به همین دلیل سراغ تایم فریم های کوچک مثل یک دقیقه یا پنج دقیقه می روند. در نهایت سرخورده می شوند زیرا با تایم فریم نامناسبی کار خود را آغاز کرده اند. ما در این مقاله سعی خواهیم کرد اهمیت تایم فریم ها را از 4 جنبه اصلی برای شما بیان کنم.
شغل شما و انتخاب تایم فریم مناسب
وقتی می خواهید درباره تایم فریم معاملاتی خود تصمیم بگیرید زمان اختصاص داده شده به معاملات تان مهم است. چه مقداری از روز یا هفته شما به انجام معاملات اختصاص دارد؟ اگر یک شغل تمام وقت دارید و امکان کنترل کردن معاملات تان را ندارید بهتر است روی نمودارهای 4 ساعته یا 1 ساعته تمرکز کنید و حتی نمودارهای روزانه هم برای شما کاربرد دارد.
اما اگر با وجود داشتن شفل تمام وقت، می توانید معاملات تان را رصد کنید بهتر است از نمودارهای 30 دقیقه ای استفاده کنید.از طرف دیگر، اگر یک معامله گر تمام وقت هستید و شغل دیگری ندارید می توانید از تایم فریم های کوتاه تر مثل 5 یا 15 دقیقه ای نیز استفاده کنید.
شخصیت فردی شما با کدام تایم فریم سازگار است؟
شخصیت فردی شما رابطه مستقیم با انتخاب تایم فریم شما دارد، مثلا شما احساس می کنید که تایم فریم یکساعته برای شما مناسب است. زیرا طولانی تر است اما نه به اندازه ای که حوصله مان سر برود و تعداد سیگنالها هم کافی به نظر می رسند . در این تایم فریم فرصت کافی برای تحلیل بازار را داریم و اصلا احساس دستپاچگی نمی کنیم .
از طرف دیگر کسی هم داریم که این تایم فریم در نظرش خیلی طولانی است و به قول خودش قبل از اینکه بتواند معامله ای انجام دهد تبدیل به فسیل شده است! تایم فریم 15 دقیقه برای او مناسب است و احساس می کند فرصت کافی برای تحلیل را دارد .
شخص دیگری نمی تواند در تایم فریم یک ساعته معامله کند . زیرا به نظرش خیلی سریع می آید . و فقط با تایم فریمهای چهارساعته و روزانه کار می کند.
چه تایم فریمی برای شما مناسب است؟
تایم فریمی که در آن می توانید راحت کار کنید. در معامله کردن به اندازه کافی تحت فشار هستید ( به خاطر اینکه پای پول واقعی در میان است ) ، پس حداقل نباید اجازه بدهید که چیزهای دیگر مثل تایم فریم نامناسب شما را تحت فشار بگذارند . در هر تایم فریمی باید فرصت کافی برای تحلیل داشته باشید تا احساس سردرگمی و گیجی نکنید و از طرفی حوصله تان سر نرود.
به طور خلاصه، باید از تایم فریمی استفاده کنید که با شخصیت شما و زمانی که در اختیار دارید، در تناسب باشد. بهترین راه هم برای پیدا کردن تایم فریم مناسب شما این است که با هر تعداد تایم فریم که ممکن است معامله کنید و سپس از میان آنها تایم فریمی که با آن راحت تر هستید را انتخاب کنید.
میزان سرمایه شما و انتخاب تایم فریم
میزان پولی که می خواهید در این راه سرمایه گذاری کنید، ارتباط مستقیم با تایم فریم شما دارد، اگر حساب شما کوچک است پس نمی توانید حد ضرر های بزرگ برای آن قرار دهید پس لاجرم باید در تایم فریم های کوچکتر مثل پنج دقیقه و یک دقیقه فعالیت کنید که حد ضرر کوچکتری دارند و مارجین و استاپ لاس های کوچکتری را فراهم می کنند.
تایم فریم های بزرگ همانطور که تارگت و حد سودهای بزرگ دارند حد ضرر های بزرگ را نیز میطلبند که باید حساب شما تحمل این حد ضرر را داشته باشد و حساب شما نسوزد و بتواند در مقابل نوسانات بازار ایستادگی کند.
اهمیت تایم فریم های چند گانه در تحلیل تکنیکال
وقتی با توجه به مطالب بالا راجع به تایم فریم کاری خود تصمیم گرفتید، می توانید سراغ تایم فریمهای چندگانه برای تحلیل بازار بروید.
با نگاه کردن به نمودارها در تایم فریم های مختلف، حتما متوجه شده اید که بازار به هر سمتی می تواند حرکت کند. یک میانگین متحرک ممکن است در نمودار هفتگی سیگنال خرید و در نمودار روزانه سیگنال فروش بدهد . و ممکن است که در نمودار ساعتی سیگنال خرید و در نمودار ده دقیقه سیگنال فروش بدهد . بالاخره چه باید کنیم ؟!
به مثال زیر توجه کنید تا مطلب کاملا برای شما روشن شود
تایم فریم پنج دقیقه
شکل زیر نمودار پنج دقیقه ای EUR/USD را نشان می دهد . حرکت بازار به نظر صعودی است و از آنجاییکه خط مقاومت قبلی خود را هم شکسته است ، به نظر می رسد که بهترین موقع برای خرید است
اما ! اشتباه کردید . ببینید که بعد از آن چه اتفاقی افتاده است . قیمت بعد از کمی بالا رفتن به شدت سقوط کرده است . خیلی بد شد .
تایم فریم یک ساعته
حال همان نمودار را و در همان موقعیت ولی در تایم فریم شصت دقیقه بررسی می کنیم. همانطور که می بینید قیمت کانال نزولی خود را شکسته که به مفهوم بازار صعودی است . بالای میانگین متحرک قرار گرفته که این هم دلیلی برای صعودی بودن بازار است .
همه چیز حکایت از صعودی بودن بازار دارد ، پس می خریم .
این بار هم اشتباه کردید !
تایم فریم چهار ساعته
بسیار خب ، اکنون به تایم فریم بالاتر می رویم . در شکل زیر همان موقعیت را در تایم فریم چهار ساعته مشاهده می کنید. در شکل یک کانال نزولی مشاهده میشود . جفت ارز به خط بالایی کانال برخورد کرده ولی هنوز در کانال نزولی قرار دارد . حرکت بالای میانگین متحرک است که البته گواهی از صعودی بودن بازار می دهد ولی کانال حکایت از نزولی بودن دارد هر چند که حرکت پیرامون خط بالایی کانال در حال انجام است .
نگاه کنید که چه اتفاقی می افتد . قیمت بعد از برخورد به خط روند بالایی شروع به سقوط می کند .
نمودار روزانه
برای تفریح هم که شده بیایید نگاهی به نمودار روزانه بیندازیم .حرکت بازار به وضوح نزولی است . قیمت پایین میانگین متحرک و در یک کانال نزولی در حال پیشروی است . در این نمودار روند به روشنی قابل تشخیص است .آخرین شمع هم بعد از برخورد به خط بالایی کانال به پایین برگشته است . بازار با تمام شواهد نزولی است . حال ببینیم چه اتفاقی می افتد .
تبریک ! روند نزولی ادامه پیدا می کند .
نکته اصلی چیست ؟
تاریخ و ساعت نمودارها یکسان بود . تنها تفاوت آنها در تایم فریمهای متفاوتشان بود . حال می توانید اهمیت تایم فریمهای چندگانه را درک کنید ؟
وقتی ما فقط به نمودار پانزده دقیقه نگاه کنیم ، نمی توانیم دلیل ادامه روند یا بازگشت آن را بفهمیم . به ذهنمان خطور نمی کند که نگاهی به تایم فریمهای بالاتر بیندازیم . زمانیکه بازار به روند خود ادامه می دهد یا از آن برمی گردد ، معمولا به یک خط حمایت یا مقاومت در تایم فریم بزرگتر برخورد کرده است .
برای من بسیار هزینه داشته تا بفهمم خطوط حمایت و مقاومت در تایم فریمهای بزرگتر ، مهم تر هستند . ترید کردن با استفاده از چندین تایم فریم ، موقعیت های بهتری را برای ما فراهم می کند. مبتدی ها معمولا بدون در نظر گرفتن تایم فریمهای دیگر تنها به یک تایم فریم بسنده می کنند و اندیکاتورهای خود را روی ان اعمال می کنند . در صورتیکه با در نظر داشتن تایم فریم های دیگر ، دید بهتری نسبت به روند می توان داشت .
یک تایم فریم به عنوان تایم فریم مادر و اصلی انتخاب کنید مثلا 4 ساعته، و کلیه تحلیل های خود از آینده قیمت را روی این تایم فریم انجام دهید، بعد برای ورود و خروج به تایم فریم های پاینن تر مثل ساعتی رجوع کنید.
فقط موقع تصمیم گیری در نظر داشته باشید بین تایم فریمها تفاوت کافی وجود داشته باشد. اگر تایم فریم ها خیلی نزدیک به هم انتخاب شوند ، قادر به تشخیص تفاوتها نیستید بنابراین کار کردن با آنها بیهوده خواهد بود .
گردآوری و اضافات: farachart.com
معاملات الگوریتمی آسانتر و دردسترستر از همیشه
با مبلغی بسیار کم از رصد حرفهای بازار، فیلترهای آماده، قویترین و کاملترین امکانات طراحی فیلتر و استراتژی معاملاتی استفاده کن و کیفیت معاملاتت رو متحول کن
43 دیدگاه
جواد
با سلام خدمت مدیر عزیز.تشکر ویژه دارم از شما و همکارانتون که ذکات علمتون رو دارید به نحو احسنت میپردازید.خدا اجرتون بده.
سوال بنده این هست که من کی میتونم وارد بازار بورس بشم؟یعنی اینکه ابتدا کدوم مباحث سایتتون رو مطالعه کنم و تا چه حدی برسم که بتونم وارد بازار بورس بشم.؟
باتشکر
مدیر
سلام دوست عزیز. لینک های زیر لطفا:
https://farachart.com/helpme
https://farachart.com/12225
nima
با سلام خدمت اساتید
وقتی مثلا تو یک تایم فریم ۴ ساعته میخواییم روند رو مشخص کنیم تا چقد باید به عقب برگردیم ..
منظورم از لحاظ تاریخ هست …مثلا چندتا کندل …یا چند ماه مثلا …؟
سوال بعدی هم اینه که وقتی مثلا تایم فریم ۴ و ۱ ساعته رو انتخاب میکنه باید به چه شکل از دوتاش استفاده کنه
فرهاد سلطانی
سلام و عرض ادب
جواب علمی و دقیق اش از مفهوم بهینه یابی یا optimize هست و در اونجا دقیق به شما داده میشه.منتها لازمه اش اینکه اکسپرت بشه و بعد optimize بشه.
جواب سوال دوم شما:
۱- بهتر از متا ۴ به متا ۵ سوییچ کنید و بازهم جواب شما بهینه یابی میشه
setar90
برای بازار بورس ایران بهترین تایم فریم کدومه؟
تایم فریم daily کوتاه مدت محسوب میشه یا میان مدت؟
اگر من بخوام در بازار بورس ایران حداکثر دو سه روزه به نتیجه برسم از کدوم تایم فریم باید استفاده کنم؟
لطفا راهنمایی کنید.ممنون میشم.
مدیر
بورس تهران چون هر جلسه کاری اون سه ساعت و نیم هست عملا تایم فریم روزانه با تام فریم ۴ ساعته یکی هست. بهترین تایم فریم برای بورس تهران چون عمق زیادی نداره همان تایم فریم روزانه هست. البته تایم فریم یک ساعتی هم در گزینه ی بعدی قرار داره.
setar90
ممنون از پاسخی که دادید
علی
ممنون مدتها بود ارتباط تایم فریمها برایم مبهم بود
ARASH 101
آموزنده بود.تشکر از شما
morteza.gh
چقدر تو این موضوع درگیر بودم ممنون از راهنماییتون . ولی کاش یکم رو این موضوع بیشتر صحبت بشه که دقیقا تو تایم فرم ۱۵ دقیقه طبق مثالی که زدید باید همینطور تا روزانه هفتگی و ماهانه پیش بریم یا ی نگاهی به یک ساعته بندازیم کافیه
مدیر
معمولا سه تایم فریم چک میشه. تایم فریم جاری قبلی و بعدی
فرهاد سلطانی
پیرو فرمایشات مدیر و تکمیل فرمایشات ایشون :
هر چه تایم فریم بیشتر پوزیشن کمتر
حداقل دو تایم فریم باشه
اما اینکه سه تا و… جواب فقط با بهینه یابی بدست میاد
farbod khayam
سلام جناب سلطانی . من در مورد بهینه یابی جستجو کردم اما متوجه نشدم . اگر ممکنه در موردش واضح و سلیس یه توضیحی بدید. خیلی مچکرم.
ایمان
ممنون از مطلب آموزشی بسیار مفید ارائه شده. بسیار عالی بود.
پس همواره باید روند اصلی بازار را در تایم فریم های بالاتر تشخیص داده و بعد در تایم فریم های کوچکتر و در انتهای حرکت های اصلاحی اقدام به گرفتن پوزیشن در جهت روند اصلی بازار کنیم. و به خاطر داشته یاشیم که:
Trend is you Friend
ایمان
Trend is your Friend
مدیر
ممنون از شما
امیرحسین
سپاس فراوان
مدیر
ممنون از شما
محمد حسین عباسی
سلام من می خواستم پرینت کنم تا هر وقت اینترنت نداشتم هم بتونم استفاده کنم البته در قالب فایل PDF
متاسفانه مشکلی که دارم اینکه بالای مطلب شما زدید پرینت و موقع پرینت گرفته عکس ها از صفحه بیرون زده می شه . اگر ممکنه این مشکل را برطرف کنید چون در سایت های دیگه من بابت پرینت نشکلی ندارم با این روش .
ممنون از سایت خوب و پربارتون .
البته اگر پایان مطلب فایل PDF آن را بزارید عالی می شه
مدیر
چشم پیگیری میکنم دوست عزیز
نگین
با سلام خدمت شما باز هم مثل همیشه مطالبتون فوق العاده کاربردی و رسا بود … سپاس
مدیر
ممنون از شما خانم نگین موفق باشید
حامد
عالی
مدیر
ممنون حامد جان
نوید
خیلی خوب، خیلی قشنگ.
مدیر
ممنون نوید جان
هیواکیان
بسیار عالی بود
مدیر
ممنون از لطف شما
pasargad
ممنون از مدیران سایت و مطالب بسیار عالی
مدیر
ممنون علی جان از لطف شما
مهشید
خیلی ممنون.بسیار آموزنده.
مدیر
ممنون از شما
یاشار
خیلی عالی بود و کاربردی و طرز بیان زیبا بود و قابل درک . موفق و پر سود و برکت باشید.
مدیر
ممنون یاشار جان
حمید
با سلام و تشکر/
علی رغم اینکه با مبحث آشنایی کامل داشتم ولی با این حال از بیان فوق العاده شیوا و تصاویر زیبا لذت بردم.
موفق و سر بلند باشید.
مدیر
ممنون از شما حمید جان
طاها
دقیقآ کاری که من انجام میدهم.
هفتگی – روزانه
روزانه – ۴ساعته
۴ساعته – ۶۰ دقیقه
۶۰دقیقه – ۱۵ دقیقه
مدیر
عالیه طاها جان.ما در تکنیکال باید از تایم فریم های مختلف تایید بگیریم به این کار اصطلاحا timeframe validation گفته میشه.
موفق باشید.
طاها
عالی
احمد
بسیار عالی و مفید بود.تشکر
مدیر
ممنون احمد آقا
احمد
سلام
بسیار عالی و مفید بود.با تشکر از شما
مدیر
خواهش می کنم.ممنون از شما