ستاپ معاملاتی چیست؟
ستاپ معاملاتی یا به انگلیسی trading setup در ترجمه لغوی به معنای نصب و راه اندازی معامله می باشد که به صورت ساده به مجموعه روش های تکنیکالی و ابزارهای معاملاتی که در یک تایم فریم مشخص به شما نقاط ورود و خروج به معاملات را صادر میکند ستاپ معاملاتی گفته می شود.
مراحل ۵ گانه یک ستاپ معاملاتی :
◼ مرحله اول: انتخاب یک بازار با لیکودیتی (liquidity) بالا. یعنی نقد شوندگی آن بالا و طرف های عرضه و تقاضا قوی باشند چون در بازارهای دستوری یا با نقدشوندگی ضعیف قواعد تکنیکالی به خوبی عمل نمی کنند.
◼ مرحله دوم: انتخاب یک تایم فریم مناسب برای معامله گری.
◼ مرحله سوم: مشخص کردن جهت روند با استفاده از ابزارها، تکنیک ها و الگوهای مناسب تکنیکالی یا تلفیقی از آنها.
◼ مرحله چهارم: مشخص کردن شرایط ورود به معامله.
◼ مرحله پنجم: مشخص کردن شرایط خروج از معامله.
الگوی کوازیمودو (QM)
این الگو (Quasimodo Pattern) اولین بار در سال 2009 توسط شخصی به نام Steve W. در فروم اینترنتی فارکس فکتوری مطرح شد. در ابتدا نام آن Over/Under بود که بعدها توسط اعضایی از همان فروم و موسس آکادمی RTM به الگوی کوازیمودو یا QM تغییر نام پیدا کرد.
این الگو در بسیاری از نقاط چرخش در بازار دیده میشود؛ هم در نقاط تغییر روند کلی بازار (به عنوان الگوی بازگشتی) و هم در پولبکها (به عنوان الگوی ادامهدهنده). الگوی کوازیمودو در موقعیتهای مناسب برای ترید بسیار قابل اعتماد بوده و از تایمفریمهای بالا مانند روزانه تا تایمفریمهای پایین مانند 1 دقیقه مشاهده میشود.
مراحل تشکیل این الگو به صورت زیر است (در حالت ستاپ خرید):
◼ قیمت یک کف جدید میسازد.
◼ قیمت از کف مرحله قبل به سمت بالا اصلاح میکند.
◼ مجدد کف مرحله اول شکسته میشود (قیمت از آن پایینتر میرود).
◼ قیمت به بالاتر از اصلاح مرحله 2 باز میگردد (شکست سقف قبل یا ساختار).
◼ قیمت مجدد پایین میرود (اما کف قبل را نمیشکند) و در نهایت به مسیر صعودی ادامه خواهد داد.
اگرچه این الگو در نگاه اول همان الگوی سر و شانه است اما نحوه استفاده از آن به عنوان یک ستاپ معاملاتی نیازمند تسلط به موارد دیگری نیز هست تا بتوان آن را در موقعیتهای درست شناسایی نموده و فقط موقعیتهای با احتمال برد بالا را ترید کرد. تریدرهای جنوب شرق آسیا بیشترین سهم را در توسعه روشها و نکات ترید این الگو داشتهاند. این گروه از تریدرها به RTM کارهای مالزی شهرت دارند و معروفترین آنها شخصی به نام منصور ساپاری است که تخصصی الگوی QM را ترید میکند.
شروع و گسترش این نوع نگاه از منصور ساپاری بوده است و تقریبا تمام افراد سرشناس این سبک مستقیم یا غیر مستقیم شاگرد او بودهاند. این دسته از تریدرها عموما در یک جامعه بسته و محلی کار میکنند و به همین دلیل اکثر منابع و ویدئوهای آنها پراکنده و به زبان مالایی است.
بهطور خلاصه نگاه این تریدرها ساده و ستاپی است و مثل یک ربات ترید میکنند. اساس ستاپهای آنها عرضه و تقاضا و ترید ساختار QM یا همان Over/Under است.
درباره دوره AWM FX
با وجود اینکه جزوههایی انگلیسی از منصور ساپاری و برخی شاگردانش وجود دارد اما میتوان گفت AWM FX یکی از مسلطترین شاگردان منصور ساپاری به زبان انگلیسی است و با امانتداری همان نکات و ستاپها را آموزش میدهد. با دیدن ویدئوهایAWM FX دیگر به منابع منصوری ساپاری و سایر RTM کارهای جنوب شرق آسیا احتیاجی نخواهید داشت.
این دوره در شاخه پرایس اکشن عرضه و تقاضا محسوب میشود و همانطور که پیشتر گفته شد به صورت تخصصی ستاپ QM را با رویکرد پرایس اکشن عرضه و تقاضا آموزش میدهد. دوره بسیار روان، خلاصه، ساده و در عین حال کامل و کاربردی میباشد. لازم به ذکر است که ستاپ QM در اکثر سبکها با اسامی مختلف وجود دارد و گُلِ سرسبد اکثر سبکهای پرایس اکشنی است؛ از پرایس اکشن آقایان البروکس و آلفونسو گرفته تا دورههای اسمارت مانی.
دوره از مباحث بسیار ابتدایی مانند ساختار بازار، نحوه شناسایی نواحی عرضه و تقاضا و امتیازدهی به نواحی عرضه و تقاضا شروع میشود و پس از آموزش کامل الگوی QM با جزئیات درباره نحوه ورود و تاییدیههای ورود صحبت خواهد شد و با توضیحات مختصری درباره روانشناسی و پلن معاملاتی به پایان میرسد.
آیا این دوره برای به سود رسیدن کافی است؟
بله، قطعا با این دوره هم میتوان به سود رسید؛ اما مانند هر دوره و سبک دیگری لازم است که ابتدا ذهنیت درستی درباره ترید و محیط احتمالاتی را در خود پرورش دهید که مشخصا منظور آگاهی از اهمیت روانشناسی معاملهگری و مدیریت سرمایه و ریسک است. پس از مشاهده دوره نیاز است که به صورت مستمر بر روی شبیهساز بکتست بگیرید و سپس در حساب دمو یا یک حساب لایو کوچک این استراتژی را تست کنید.
این دوره چه پیشنیازهایی دارد؟
◼ تسلط کامل بر تعاریف و مفاهیم پایه در بازار فارکس مانند بروکر یا کارگزاری، جفت ارز، جفت ارزهای اصلی/کراس/اگزاتیک، نرخ تبدیل، قیمت Ask و Bid، اسپرد، پیپ، ارزش هر پیپ، لوریج یا اهرم، مارجین، لات سایز یا حجم معامله، سفارشگذاری، پوزیشن شورت/لانگ.
◼ تسلط مناسب بر روی مباحث پایه تکنیکال مانند انواع نمودار، کندل یا شمع، خطوط حمایت و مقاومت.
◼ تسلط کامل بر مبحث مدیریت سرمایه و ریسک
◼ تسلط بر پلتفرمهای معاملاتی بهویژه متاتریدر 4
آیا دورهای تکمیلی و مشابه این دوره وجود دارد؟
بله، دوره چارت مستر که پیشتر در سایت فراچارت منتشر شد (لینک). بهویژه مشاهده ستاپهای دو فصل آخر دوره چارت مستر (فصلهای ۴ و ۵) توصیه میشود. تمام ستاپهای دو فصل آخر دوره چارت مستر همان الگوی QM با تفاوتهای جزئی هستند اما با اسامی مختلف. مجموع آموختههای پیشین نگاهی پویا و توانایی شخصیسازی در ورودها و خروجها به شما خواهد داد.
اسپانسر این مجموعه پرایس اکشن:
این دوره در راستای تکمیل منابع آموزشی و نقشه راه به رایگان توسط آکادمی ترید برای زندگی منتشر شده است.»
همچنین کتابچه بهترین ستاپ های روش معاملاتی کوازیمودو (QM) در این لینک در اختیار شماست
-
جلسه ۱: معرفی دوره و مقدمه ۳۵ دقیقه
-
جلسه ۲: ساختار بازار ۳۳ دقیقه
-
جلسه ۳: نواحی عرضه و تقاضا و ستاپ RBS ۳۳ دقیقه
-
جلسه ۴: قدرت نواحی عرضه و تقاضا ۲۴ دقیقه
-
جلسه ۵: کوازیمودو (QM) ۳۱ دقیقه
-
جلسه ۶: سطح حداکثر درد (MPL) ۳۲ دقیقه
-
جلسه ۷: QML + فیکاوت ۳۰ دقیقه
-
جلسه ۸: QML + دایموند ۲۶ دقیقه
-
جلسه ۹: QML + فشردگی ۲۵ دقیقه
-
جلسه ۱۰: تاییدیه ورود و روانشناسی ۴۵ دقیقه
3 دیدگاه
milad9010
هنوز کامل بک تست نگرفتم ازش ببینم تا چه حد قابل اعتماده
ولی یجورایی با پرایس اکشن حرفه ای هم خونی داره.باحاله
مدیریت
در پاسخ به: milad9010بک تست گرفتید اینجا هم نتیجه را اعلام کنید لطفا
hamid
سلام شاگرد منصور سافاری خیلی زیبا کیوام را بیان کرده است از دوستانی که با الگو کیوام اشنا هستند پیشنهاد می شود این مجموعه را از دست ندهند خیلی زیبا بیان کردند با جزئیات کامل تجربه کار با این ستاپ رو قبلا داشتم