معامله گری به سبک پرایس اکشن چیست؟
شاید خیلی از شماها در وبسایت های تحلیلی داخلی و خارجی دیده اید که گاهی اوقات از واژه Price Action (پرایس اکشن) استفاده می کنند و یا دیده اید که دوره های آموزشی آنلاین برای این روش تحلیلی برگزار می شود. خب مسلما ذهن کنجکاو شما به دنبال یافتن پاسخ این سوال است که اصولا پرایس اکشن چیست و یا چرا بعضی معامله گران از این روش برای تحلیل بازار استفاده می کنند. در این مطلب سعی داریم به سوالاتی از این دست پاسخ دهیم.
به بیان ساده پرایس اکشن یک تکنیک معامله گری و تحلیل بازار است که به معامله گر این امکان را می دهد تا تصمیمات خود برای انجام معاملات با استفاده از حرکات واقعی قیمت بگیرد. برخلاف دیگر تریدرها که با استفاده از اندیکاتورهایی که همیشه عقب تر از قیمت فعلی بازار هستند اقدام به تحلیل حرکات قیمت می کنند (توجه داشته باشید که اصلا منظور ما این نیست که استفاده از اندیکاتورها برای انجام تحلیل و معامله مناسب نمی باشد). اکثر اندیکاتورها از قیمت فعلی بازار عقب تر هستند و در واقع تحلیل اطلاعات گذشته قیمت را با استفاده از فرمول شان به شما نشان می هند.
چرا تریدرها باید معاملات خود را بر اساس اطلاعات گذشته انجام دهند؟
چرا تریدرها باید معاملات خود را بر اساس اطلاعات گذشته انجام دهند در حالی که مهمترین فاکتور در معامله گری قیمت و نوسانات فعلی بازار است؟ با استفاده از برخی روش های معامله گری خاص، اطلاعات گذشته می توانند به تریدر کمک کنند تا بتواند حرکات بعدی بازار که به احتمال زیاد به زودی رخ خواهند داد را تشخیص دهد. در حالی که با استفاده از اندیکاتورها باید صرفا حرکات بعدی بازار را حدس بزنیم. پرایس اکشن با استفاده از تحلیل الگوهای قیمت که تلاش می کند تا نظم حاکم بر بازار که گاهی اوقات تصادفی به نظر می رسد را به شیوه ای بهتر به معامله گر ارائه دهد. سویینگ ها (نقطه عطف بالا و پایین بازار یا همان High و Low)، تست کردن حمایت ها و مقاومت ها و روندهای تثبیت، نمونه هایی از پرایس اکشن هستند.
نمودارهای شمعی ژاپنی و نمودارهای میله ای ابزارهای مهمی برای تحلیل با استفاده از روش پرایس اکشن می باشند. الگوهای شمعی مانند هارامی، اینگولفینگ و شوتینگ استار و … همگی مواردی هستند که در تحلیل گری به سبک پرایس اکشن با آنها سر و کار خواهید داشت. پس اگر تا به حال با این موارد آشنایی نداشتید، بهتر است از همین لحظه یادگیری را آغاز کنید! گوگل دوست شماست؛ از آن کمک بگیرید!
معامله گر پرایس اکشن به چه کسی گفته می شود؟
معامله گری که از روش پرایس اکشن استفاده می کند را پرایس اکشن تریدر می گویند (اوه! عجب توضیحی!). این دسته از تریدرها همه چیز را ساده می بینند که در واقع روش بسیار موثری در معامله گری است. همه چیز را ساده ببین!
این تریدرها نوسانات قیمت، الگوهای نموداری، حجم معاملات و دیگر اطلاعات بازار را با یکدیگر ترکیب می کنند تا تصمیم بگیرند که وارد معامله شوند یا خیر. آنها به شکلی ساده و مینیمالیستی (توضیح سایت فراچارت: سادهگرایی یا به انگلیسی: Minimalism) به بازار نگاه می کنند. البته این به بدان معنا نیست که این بهترین روش برای تحلیل بازار است. استفاده از این روش به درک خوبی از بازار نیاز دارد تا تریدر بداند که بازار چگونه حرکت می کند و نظم درونی آن به چه صورتی است. اما چیز خوبی که این روش دارد این است که تقریبا در هر بازاری کار می کند. بازار سهام، فارکس، فیوچرز، طلا، نفت و … .
ناب ترین نوع از پرایس اکشن تریدرها به Tape Trader مشهور هستند. آنها برای انجام معاملات خود نیازی به چارت ندارند (البته شاید گاهی اوقات نگاهی هم به چارت بیندازند مخصوصا اگر موقعیت معاملاتی باز داشته باشند). آنها به دنبال مناطق حمایتی و مقاومتی برای کسب سود می گردند. ابزار اصلی آنها در پنجره Time و Sales خلاصه می شود و یا شاید هم پنجره Depth of Market؛ البته اگر بتوانند چند کار را با هم انجام دهند. هیچ چیز دیگری لازم ندارند.
تاریخچه قیمت
معامله بر اساس روش پرایس اکشن بسیار تکنیکالی است و رابطه زیادی با تاریخچه قیمت دارد. اکثر تریدرها شاید فکر می کنند که همه چیز را در رابطه با حمایت ها و مقاومت ها می دانند؛ اما در واقع باید گفت که خواندن تاریخچه قیمت به آن آسانی که مردم فکر می کنند نیست. چیزهای بیشتری نسبت به خطوط حمایت و مقاومتی که روی نمودار کشیده می شوند وجود دارد که باید آنها را فرا گرفت. در واقع پرایس اکشن تریدرها چند گام فراتر می روند. سوال اصلی آنها این نیست که چه اتفاقی در حال رخ دادن است، بلکه این است که چرا این اتفاق دارد می افتد! بنابراین می توانند تصمیمات بهتری بگیرند.
مزایای معامله گری بر اساس پرایس اکشن
1- رایگان است! تریدرهای پرایس اکشن نیازی به نرم افزارهای اضافی ندارند. کندل، بار، نقطه یا هر نوع نمودار دیگری می تواند اطلاعات لازم را به این تریدرها ارائه دهد.
2- این روش در هر بازار و در هر موقعیتی کاربرد دارد. سهام، فارکس، آتی، کالا و … .
3- با استفاده از هر نرم افزاری می توان تحلیل پرایس اکشن را انجام داد. نینجا تریدر، ترید استیشن، متاتریدر و یا هر نرم افزار دیگری.
4- سریع است! تاخیر قیمتی وجود ندارد. در واقع اطلاعات تاریخ گذشته در معاملات شما نقشی نخواهند داشت.
5- همه کاره است! روشی است که همه چیز را با هم ترکیب می کند اما تداخل اطلاعات وجود ندارد.
6- با همه مزایایی که روش پرایس اکشن دارد، اما یادگیری آن نیاز به صرف زمان و تمرین خواهد داشت. به یاد داشته باشید که کلید اصلی یادگیری این روش تمرین و تمری و تمرین است!
جمع بندی داستان
اگر بخواهیم در یک کلمه روش پرایس اکشن را تعریف کنیم، شاید واژه “ساده” بهترین تعریف برای آن باشد (نه به این معنا که خیلی ابتدایی است و یادگیری آن کار چند روز باشد). این روش شاید ساده ترین روش معاملاتی باشد و این در حالیست که بسیار پایدار و دقیق است.تریدرهای پرایس اکشن جزو کسانی نیستند که بخواهند یک شبه میلیونر شوند. اما هنگامی که این روش به شکل درستی استفاده کنید، به شما کمک می کند تا تریدر بهتری شوید. (توضیح سایت فراچارت: برای یادگیری پرایس اکشن بهترین منبع آموزشهای ال بروکس است که ویدئو های او در سایت موجود است) استراتژی های ساده و قابل فهم باعث می شود تا افراد بیشتری به آن علاقمند شوند و آن را یک راه مناسب برای ترید کردن بیابند. در حالی که شاید این روش برای معامله گران تازه کار که از اندیکاتورهای پر زرق و برق و با ظاهر فریبنده استفاده می کنند محبوب نباشد، اما در میان حرفه ای ها بسیار پرطرفدار است.
انتشار دهنده: فراچارت / مترجم: علیرضا زارع
معاملات الگوریتمی آسانتر و دردسترستر از همیشه
با مبلغی بسیار کم از رصد حرفهای بازار، فیلترهای آماده، قویترین و کاملترین امکانات طراحی فیلتر و استراتژی معاملاتی استفاده کن و کیفیت معاملاتت رو متحول کن
35 دیدگاه
Habib
واقعا دستتون درد نکنه بابت این سایت خوب و اطلاعاتی که در اختیار ما میذارین
مدیر
تشکر از شما موفق باشید
Amir
سلام مدیر محترم فراچارت
اولا صمیمانه تشکر میکنم از سایت خوبتون که کلی ویدئو آموزشی مفید ازش گرفتم ?????
و بعد اگه ممکنه بفرمایید بهترین ویدئو یی که الان برای پرایس اکشن معرفی میفرمایید چی هست
بازم ممنومم
مدیر
سلام ممنون از شما. نمیشه گفت بهترین کدام هست ولی ویدئوی اقای سعدی خاکستر متفاوت تر هست.
jahan
سلام
خودتون حذف کردین ؟ چرا حذف کردین؟ امکان اپلود دوباره انها نیست؟
ممنون
jahan
منظورم اموزش ال بروکس بود؟
shahin
سلام
خسته نباشید
ممنون از سایت درجه یکتون
ببخشید من هرچی گشتم ال بروکس پیدا نکردم
مدیر
بله از سایت حذف شده
حامد نقدی
ای وای، کاش اون موقع دانلود میکردم. چرا آخه؟ حیف نبود؟ آخه تو پرایس اکشن هیچی ال بروکس نمیشه. نمیشه دوباره بذارید؟
مدیر
سلام. نه متاسفانه
Ahmadov
پرایس اکشن رومیشه درواقع پایه ومادربازارنامیدباتمام زحمتی که استادکریس درموردتشریح این سبک کلاسیک کشیدن ولی متاسفانه دست اخراون روباابزارایچی موکوترکیب کردن که تاحدی اصل روبه حاشیه بردن.متن انگلیسی اموزش پرایس اکشن رودارم ولی چون تسلط کامل به انگلیسی ندارم مقداری برام مشکله درک ریزه کاری های این سبک..ایکاش یکی ازدوستان زحمت ترجمه کامل اون رومیکشیدن.متاسفانه امکان ترجمه ش واسه من بخاطرعدم تسلط کامل میسرنیست وگرنه باجان ودل اینکاروانجام میدادم …سرافرازباشید
مدیر
با سلام و احترام می تونید پرایس اکشن را از ویدئوهای جیک نیز اموزش ببنید
خوخیو
وقتی برای اولین بار وارد بازارهای مالی شدم، یکی از بهترین و مهم ترین کارهایی که انجام دادم و زندگی معاملاتی بنده رو برای همیشه به سمت مثبت تغییر داد این بود که رفتم سراغ معامله گران برتر دنیا. چه اون هایی که اسم و رسم دارن و چه اون هایی که بی نام و نشون داشتن استیتمنت ریل منتشر میکردن و روند سوددهی ثابتی داشتن. و تنها چیزی که به دنبالش بودم، روش معاملاتی اونها بود. و جالبتر اینکه اکثریت قریب به اتفاق در یک موضوع با هم مشترک بودن: پرایس اکشن.
منبع فارسی نداشت و با تسلطی که به زبان انگلیسی داشتم سعی کردم منابع معتبر انگلیسی رو بررسی کنم. اما باید بگم نه تنها منبع فارسی که منبع لاتین ارزشمند هم در این زمینه نداریم. حتا فیلم های ال بروکس.
مدیر عزیز و مترجم این متن، یک قسمت هایی در مورد این روش توضیح نا صحیح دادن از نظر بنده که متاسفانه این موضوع در متون انگلیسی هم به شدت وجود داره. به نحوی که فقط یک توضیح کلی و ناقص در مورد این روش داده میشه و خلاص.
پرایس اکشن به تنهایی قدرتمندترین روش تحلیل بازار هست. روشی که برخاسته از خود بازار هست و چارچوب از پیش تعیین شده ای نداره. روشی که نه به شکل کندل ها وابسته است و نه به ابزارهای بوقلمون صفت تکنیکال. تنها و تنها خود قیمت نشون میده که در آینده چه خواهد شد. روشی که دقت تحلیلش نه ۹۰ درصد، که ۱۰۰ درصده.
امیدوارم دوستان علاقمند به ترید در این بازار، در راه فراگیری و رسیدن به نتایج والا در این زمینه نیز کوشا باشن.
مدیر
ممنون از توضیحات تکمیلی شما. اگر منبع یا دست نوشته یا جزوه ی فارسی از این سبک معامله گری دارید برای ما بفرستید تا در سایت منتشر کنیم. متاسفانه در این زمینه ما منابع کمی داریم. البته احتمالا به زودی اموزش پرایش اکشن از اقای نیل فولر را در سایت میزاریم که خوب به زبان اصلی هست.
به هر حال ممنون از توجه شما
اسماعیل
منابع پیشنهادیتون ، باتوجه به تجربتون چیه؟
حامد ابراهیمیان
ممنون از مطالب بسیار مفیدتون .
dj2hamid
جمله ای از کریس عزیز درمورد پرایس اکشن
پرایس اکشن پله ما در چارت هستش
مهم این نیست با چه شیوه ای کار می کنیم و در هر حالت وقتی چارت رو باز می کنیم به اولین چیزی که دقت میکنیم یک ارز در چه مسیری حرکت کرده که همین پرایس اکشن خواهد بود
و اینم لینک ویدو اموزش ایشون در مورد پرایس اکشن که به زیبایی بیان نمودن
http://dl.farachart.com/movie/criss/attach-2/Price-Action.mp4
مدیر
ممنون از شما بابت توضیحات تکمیلی
هیواکیان
من حدود ۶ ماهه که شروع کردم ولی طی یه ماه گذشته به این نتیجه رسیدم که معامله بر اساس رفتار قیمت در گذشته شاید یکی از بهترین و کم ریسک ترین استراتژی ها باشد شاید کمتر سود کرد ولی بررسی یک سهم در مقاطع زمانهای مشخص در چند سال گذشته (غیر از استثنائات)میتواند بهترین روش برای حداقل تازه کارها باشد من تا قبل از خواندن این مقاله از پرایس اکشن چیزی نشنیده بودم ولی انگار تا حدودی شبیه به همن
مدیر
ممنون آقای هیواکیان از توضیحات تکمیلی شما
هادی
سلام
به نظر شما بازارهای مالی خارج بهتر از سرمایه گذاری تو بورس ایران نیست؟
بورس ایران دستکاری داره دخالت میکنن و جدیدا هم که به خاطر اعتراض سهامدارها چند روزی شاخص کل مثبته
مدیر
این بازارها هم ریسک های خاص خود را دارند. اتفاقا چند وقت پیش دو بانک امریکایی به خاطر دستکاری قیمتها جریمه سنگین شدند.
ولی خوب تنوع و عمق بالایی دارند و مکانیزم پیشرفته تری
سارا فلاح
بسیار عالی بود ممنون فقط اگر امکانش هست لینک انگلیسی مطالب رو هم بذارین. خیلی ممنون سایتتون بسیار بسیار عالی هست. واقعا مرسی
مدیر
چشم سارا خانم
ربیع
از دستندرکاران این سایت وزین تشکر دارم. حالا ما که انگلیسی را خوب متوجه نمیشیم چطور میشه در مورد این روش معاملاتی اطلاعاتی بدیاریم؟
مدیر
اقای علیرضا زارع توضیحاتی را دادند در کامنت
khashayar
بسیار خوب بود.
با سپاس
مدیر
ممنون از شما
omid
سلام . دوستان عزیز مطالبی که درمورد معامله گری به سبک پرایس اکشن در سایتتون دارید خیلی کلی است ومن متوجه نشدم برای آموزش این روش باید به کدوم قسمت مراجعه کنم . لطفا راهنمایی کنید .موفق و پیروز باشید
مدیر
سلام امید جان به فیلم های اموزشی ال بروکس در بخش فیلم های اموزشی مراجعه کنید البته زبان فیلم ها انگلیسی است و متاسفانه منبع فارسی در مرود اون خیلی کم داریم
در ضمن پرایس اکشن متد خاصی نیست بلکه سبکی از معامله گری هست که معامله گر توجه بیشترش به رفتار قیمت هست تا اندیکاتور
omid
ممنون دوست عزیز. درست میگیدمنابع آموزش فارسی در خصوص این روش خیلی کم هست یا بهتر بگم نیست .امیدوارم دوستانی پیدا بشن که با تسلط به زبان انگلیسی رقبتی به ترجمه داشته باشن و بتونن به من کمک بیشتری در فهم این روش داشته باشن . بخاطر گردهم آوری این مجموعه ازتون تشکر میکنم و امیدوارم روز به روز در اجرای برنامه هاتون موفقتر باشید
علیرضا زارع
سلام امید عزیز.
مطلبی در مورد ۱۰ الگوی پرایس اکشن توی قسمت مقالات قرار داره که میتونید بخونید. میشه ازش به عنوان یه شروع استفاده کرد. البته بنده تلاشم رو میکنم که مطالب بیشتر در مورد الگوهای پرایس اکشن ترجمه کنم. چون همونطور که اشاره کردید مطالب آموزشی ترجمه شده در این مورد بسیار بسیار کمه.
مدیر
ممنون علیرضا جان بابت زحمتی که بابت ترجمه این مقاله گرفتی. انتشار اون توسط ما کمترین میزان جبران زحمات شماست.
مدیر
زنده باشید امید جان
اسماعیل
این فیلمها حذف شده؟ امکانش هست دوباره بزارینش؟