اگر فکر کردید مثلا 400 هزار تومان می دهید و سه شنبه ها ساعت ۴ تا ۶ سر یه کلاس می شینید و بعد از چند هفته تبدیل به دراگون عالم سرمایه گذاری می شوید، زهی خیال باطل. اگر فکر کردید همه کانال های بورسی را عضو شید، خرید و فروش های معجزه آسایی می کنید، خدا از خواب غفلت بیدارتون کنه.
اگر فکر کردید کتاب آسوات داموداران (فراچارت: کتابی مربوط به ارزش گزاری سهام) یا جان مورفی بخونید تبدیل به گودزیلای معامله گری میشید، خیلی عذر می خوام ولی بهمین خیال باشید.
اگر من با هفته ای چند ساعت کلاس ژیمناستیک و سه چهارتا کتاب ژیمناستیک، تبدیل به قهرمان ایران میشم شما هم با اون کارها تبدیل به یه بورس باز موفق میشید. سرمایه گذاری مانند ورزش های حرفه ای، مانند فوتبال یا والیبال یا بدن سازی است. در این ورزش ها مجموعه عواملی از تجربه گرفته تا دانش، مهارت و روانشناسی گرد هم می آیند تا موفقیت شکل بگیرد.
سرمایه گذار موفق سرمایه گذاری است که چین و چروک پیشانی اش یادگار صد ها شکست است. مثل یک نقاش که برای کشیدن تابلوی نقاشی اش شاید ده ها بار طرح و بوم و رنگ را تغییر داده است، سرمایه گذار موفق هم بارها افکار و ایده هایش معکوس شده اند.
بنظرم، برای موفق شدن باید عملگرا بود. تا زمانی که به توپ لگد نزنید هزار کتاب فوتبال هم بخونید موفق نمی شوید. توجه کنید بی هدف لگد به توپ زدن هم ممکن است دفعات اول نشانه هایی از پیشرفت داشته باشد ولی، قطعا کمی جلو تر بی فایده می شود. بعد از لگد زدن به توپ، باید مثل مربی حرفه ای بالاسر خودتان بایستید. باید ضربه ها و نتایج را آنالیز کنید. ممکن است به این نتیجه برسید احتیاج است ماهیچه های چهارسر زانو یا ساق را تقویت کنید. ممکن است به این نتیجه برسید نیاز است توان هوازی را افزایش دهید و سرعت دویدن تان را بالا ببرید و…
در ورژن بورسی، شکست ها مثل آزمایشگاه موفقیت هستند. در ابتدا یک ایده برای سرمایه گذاری مشخص کنید. این ایده می تواند چیزهایی شبیه این ها باشد (توجه کنید دارم مثال می زنم و اینها صرفا مثال اند):
▪️ قیمت دلار ناچار به صعود است.
▪️ قیمت جهانی کامودیتی ها قطعا صعودی است.
▪️ قیمت جهانی طلا ممکن است تا یک سال بین ١١۵٠ تا ١٣۵٠ نوسان کند.
▪️ نرخ بهره ممکن است هرگز از نرخ کنونی پایین تر نیاید.
▪️ و…
برای ایده تون منطق داشته باشید. مهم نیست اگر در ابتدای کار ضعیف باشید. به مرور زمان بهتر و بهتر می شوید. ایده های تان را زندگی کنید. دائم بررسی شان کنید. هرآنچه در مورد آن میبینید بخوانید. هر اتفاقی را بررسی کنید. دائم راستی آزمایی کنید. نتایج، افکار و احساس تان را در مورد ایده تان مکتوب کنید. با دوستان تان دائم در مورد ایده های تان حرف بزنید و بگذارید با ضربات پتک انتقاد ایده تان قوی تر شوند.
اکنون از یه لگد زن بی هدف، تبدیل به یه شوت زن هدف مند شده اید. از لابلای ایده های تان استراتژی معاملاتی مخصوص به خودتون به دنیا آمده است. می دانید چرا فلان سهم را خریده اید یا چرا فروخته اید و از همه مهمتر بیشتر فکر می کنید. در این مرحله مهم ترین چیز شجاعت است. باور کنید موفقیت هیچ ربطی به سالهای حضور شما در بورس ندارد. برخی در بازار سرمایه ده سال است که دائم یک چیز را تجربه می کنند. موفقیت شما کاملا تابعی از سعی و تلاش تان برای پردازش ایده تان است.
آیا متانول صعود می کند؟
آیا مس به ٨ هزار دلار می رسد؟
و…
شجاع باشید. ایده ای که فکر می کنید درست است را پیگیری کنید. ممکن است اکنون نیاز به آموزش داشته باشید. ممکن است صلاح ببینید کتابی بخونید که به بهتر اندیشیدن تان کمک کند. ممکن است نیاز داشته باشید در مورد صنعتی آشنایی تان را عمیق تر کنید. وقتش الان است. هدفمند و با برنامه، در چارچوبی که خودتان به عنوان مربی انتخاب کرده اید، آموزش را شروع کنید.
شما فقط نیاز است یک چیز را بلد باشید : نجات
اگر آماتور و تازه کارید مثل یک فرمانده ی باهوش آن تعداد از نیروهایتان را درگیر کنید که در صورت شکست، زنده بمانید و بتوانید خودتان را بهتر کنید. قدر شکست های تان را بدانید. شکست های هدفمند میوه های بهشتی هستند. هرکدام شما را یک سطح بالاتر می آورد. نترسید شروع کنید. اجازه بدید طی سالها بجای یک سرمایه گذار متوسط به یک حرفه ای تبدیل شوید.
نویسنده: کامیار فراهانی | انتشار: سایت فراچارت
6 دیدگاه
ابراهیم صفری
با سلام و درود فراوان
با عرض ادب و احترام ویژه به آقای فراهانی، حرفه ای بازار
این نوشته از بهترین و زیباترین و تاثیرگذارتین مطالبی بود که تاکنون مطالعه کرده بودم و کاملا مشهود است که آقای فراهانی عزیز کلیه این مراحل را با گوشت و استخوان خود لمس کرده و انجام داده است . سپاسگزارم از هر دوی شما بزرگواران و امیدوارم همیشه شاد و سلامت و پرسود باشید هزاران دعای خیر بدرقه زندگی تاثیر گذار شما باد …..
مدیریت
در پاسخ به: ابراهیم صفریممنون ابراهیم عزیزم. بیشتر به ما سر بزن. کم پیدا شدی. ?
fariba
خوشبختانه کم کم جامعه معامله گران ایران متوجه این نکته مهم شدند که ،دوران مدارک مقوایی پوچ تمام شده است و با مدرک گرایی و دکتر مهندس و کتاب ترجمه کردن ،از جنوب تا شمال نمودار لیبل الیوت گذاشتن و نقاشی کردن نمودار کسی حرفه ای حساب نمیشه
فرقی نداره اون شخص ۱ سال در بازار تجربه داره یا ۵۰ سال
فرقی نداره به اون شخص روزی چند بار گفته بشه استاد استاد استاد و چه قدر به تکنیکال و فاندامنتال مسلط است
اینجا فقط و فقط و فقط و فقط و فقط یک چیز برای شناختن تریدر مهم و ضروری است
داشتن یک هیستوری و کارنامه بلند مدت (حداقل ۱ سال) معاملات با سود منطقی و ریسک معقول
مدیریت
در پاسخ به: faribaممنون از توضیحات تکمیلی شما
m3m
سلام اقای فراهانی درست گفتید با این کارهااژدها نمی شویم ولی خوراک خوبی برایاژدهای حرفه ای هستیم
SEPEHR.TH
با تشکر از توصیه ها و تجارب حرفه ای جناب فراهانی به زبانی ساده و شیوا که بسیار آموزنده و کاربردیست و همینطور سپاس از مدیریت فراچارت بابت زحمات بی دریغ.