نظریه امواج الیوت
این نظریه در دهه ی 1930 میلادی، به کوشش آقای رالف نلسون الیوت (Ralph Nelson Elliot) به بازارهای مالی ارائه شد. اگر بگوییم این نظریه، ساز و کار حرکات بازار را نمایان می کند و به نوعی معجزه گونه، حرکات قیمت را تجزیه می کند و از این رو، پایه ی حرکات ریز و درشت در بازارهای مالی است، قطعا اغراق نکرده ایم.
الیوت پس از کشف ساختار حرکات در بازار، به کمک ناشر خود یعنی چارلز کالینز، متوجه ارتباط عمیق این حرکات با روابط فیبوناچی نیز شد. از این رو، به مرور زمان، تئوری امواج الیوت (Elliot Wave Theory)، علاوه بر تجزیه ی ساختار قیمت، در بعضی موارد موفق به تشخیص اهداف قیمتی نیز شد. یعنی هم قادر بود جهت حرکات آینده را به طور احتمالی پیش بینی کند و هم در شرایط مناسب، اهداف نسبتا دقیقی برای آنها ارائه دهد.
سوال هایی در مورد نظریه امواج الیوت
چرا محبوبیت امواج الیوت در میان تحلیل گران کم است؟
اگر با این نظریه آشنا باشید، می دانید که برخلاف سایر روش های تحلیلی، این تئوری دارای قواعدی است که نباید نقض شوند و درک نادرست از آنها، باعث اشتباهات و تحلیل های اشتباهی خواهد شد. همچنین به واسطه ی گستردگی و پیچیدگی حرکات نمودار قیمت، استفاده ی صحیح از این نظریه، نیازمند تمرین و تجربه ی بالایی می باشد؛ اما، زمانی که تحلیل گر، به این سطح از مهارت دست پیدا کرد، پیچیده ترین نمودارها را به آسانی درک کرده و پیش بینی درستی از سناریوهای صعودی و نزولی قیمت، به دست می آورد.
چرا بسیاری از نمودارها از تئوری امواج الیوت به صورت ذاتی تبعیت می کنند؟
یعنی برای نمونه، شاخص صنعتی داو-جونز حتی در قرن 18 و 19 میلادی که خبری از این تئوری نبود، امروزه کاملا با این نظریه قابل درک و بررسی است و جزئیات آن مشخص است. حال چه عاملی باعث این هماهنگی در انواع بازارها می شود؟
جواب را می توان در ذات طبیعت و انسان جست و جو کرد. به عبارتی، می توان گفت که ناخودآگاه انسان ها و معامله گران، به صورت هماهنگ به گونه ای ساختارمند رفتار خواهد کرد و از این رو، هر بخش و موج از ساختار موجی الیوت، دارای شخصیت مخصوص خود است. می توان نتیجه گرفت که در هر بازاری که عامل عرضه و تقاضا وجود داشته باشد و معامله گران، حرف اول و آخر را در تعیین قیمت بزنند، این تئوری و همچنین، روابط فیبوناچی، کاملا در جریان است؛ زیرا همانطور که می دانید، دنباله ی فیبوناچی و روابط آن نیز، یکی از معجزات ذاتی در طبیعت خلقت و انسان محسوب می شود. رابرت پرچر، از این عامل، به عنوان روانشناخت جمعی یاد می کند و نظم حیرت انگیز بازارها در عین بی نظمی را به این عامل نسبت می دهد.
آیا امواج الیوت داری ساختار فرکتالی هستند؟
یعنی آیا این نظریه، فقط بر روی امواج بزرگ قیمت اثر خود را به نمایش می گذارد و امواج کوچک، همچنان در بی نظمی به سر می برند؟ یا حتی در امواج کوچک تر قیمت نیز می توان به دنبال این نظم حیرت انگیز بود؟
خوشبختانه، امواج در بازارها، دارای ساختار فرکتالی هستند؛ یعنی، اگر امواج بزرگ قیمت ساختار کاملا الیوتی داشته باشند، می توان با اطمینان بالایی گفت که هر کدام از این امواج، خود از امواج ریزتری تشکیل شده اند که دارای همین ساختار مشابه هستند. و همان امواج ریزتر، خود از امواج کوچکتری تشکیل شده اند که در آنها نیز، این ساختارها جریان دارد.
بنابراین، تئوری امواج الیوت، برای انواع سرمایه گذاران کوتاه مدتی، میان مدتی و بلندمدتی، قابل استفاده است. حال هرچه بازار بزرگتر باشد و حجم معاملات و پویایی آن، بیشتر باشد، حرکات ریز منظم تری دارد و طبیعتا، حرکات بزرگ آن هم از نظم خاصی برخوردار است. (شما می توانید برای درک بهتر فرکتالها به این مقاله رجوع کنید)
نمایش بخشی از این ویدئو :
ردیف | عنوان | لینک | حجم |
1 | مقدمه ای بر اصول امواج الیوت | دانلود | 29MB |
2 | آموزش سیکل پیشرو (بحش اول) | دانلود | 42MB |
3 | آموزش سیکل پیشرو (بحش دوم) | دانلود | 21MB |
4 | آموزش سیکل اصلاحی | دانلود | 46MB |
5 | تمرین و موج شماری در نرم افزار داینامیک تریدر | دانلود | 97MB |
29 دیدگاه
Javad
دوستان کسی اینجا سبک گلن نیلی رو کار کرده و نتیجه گرفته؟
TNT
با تشکر از آقای اسلامی بابت آموزش هاشون فقط یک انتقاد کوچیک از آقای اسلامی دارم و اونم اینه که در مبحث های آموزشیشون سعی کنن کمی از جزئیات بپرهیزن چون حجم بالا کلیپ و تعداد زیاد کلیپ ادمو خسته میکنه
با تشکر از جناب اسلامی استاد عزیز ما
Javad
من که گیج شدم! اقای ژند در کلیپ موج شماریشون گفتند طبق گفته اقای گلن نلی موج ۴ میتونه وارد محدوه موج ۱ بشه و روند هارمونیکی میشه و خودشون تو شمارش امواجی که انجام دادند دیدم با اینکه موج ۴ وارد محدوه موج ۱ شد شمارش رو انجام دادند. حالا شما و خیلی های دیگه میگید نباید موج ۴ وارد محدوه موج ۱ بشه و اگه شد موج شماری رو غلط انجام دادیم! الان یکی بگه کی به کیه؟!
مدیریت
در پاسخ به: Javadدر بحث موج شماری الیوت تعدد آرا خیلی زیاده. به خاطر همین هست که معمولا دو الیوت کاری را نمی تونید پیدا کنید که یک موج را دقیقا مثل هم شمرده باشند. در ضمن اقای اسلامی الیوت کلاسیک را تدریس کردند. الیوت به سبک گلن نیلی چیز متفاوتی هست.
Chista
در پاسخ به: مدیریتسلام
خدا قوت
اول اینکه تشکر میکنم از اینکه آموزش های بسیار خوبی را به صورت رایگان در اختیار همه افراد قرار میدهید.
سوالم این هست که جناب آقای اسلامی در اوایل فیلم دومشون میفرمایند که هیچ گاه موج ۴ نباید داخل موج یک بشود و به قول شما الیوت کلاسیک هست ولی در همان فیلم دقیقه ۶:۳۰ مثالی را اوردند که دقیقا وارد موج یک شده و جناب اسلامی روی آن تحلیل کرده اند یعنی دو دقیقه بعد حرف ایشان نقض شده.اگر لطف کنید یکم بیشتر در مورد این موضوع صحبت کنید و راه نمایی ممنون میشم
چونکه من به عنوان یک مبتدی واقعا گیج شدم
ممنون از شما
SEPEHR.TH
در پاسخ به: Chistaبعضی مواقع که موج ۱ یا A از نوع Leading Diagonal و همچنین امواج ۵ یا C از نوع Ending Diagonal هستند. در حرکات impulse (حرکتی، جنبشی) که شامل ۵ موج می باشد در پترن های اندینگ موج ۴ با موج ۱ همپوشانی و اورلپ دارد، مثال ارائه شده در این مجموعه هم محتمل همان پترن اندینگ هست. در پترن های اندینگ به طور استثناء نفوذ موج ۴ به حریم موج ۱ بلامانع هست ولی در حرکات impulse تیپیکال ۵ موجی قانونِ عدم همپوشانی موج ۴ و ۱ همچنان برقرار هست.
– البته در بازار کامودیتی ها گفته میشود بعضا موج ۴ اندکی هم به حریم موج ۱ نفوذ می کند و این مقدار قابل چشم پوشی بوده و منجر به ابطال موج شماری نمی شود.
مصطفی
با تشکر از آقای اسلامی و سایت فراچارت .اگه امکان داره بقیه ویدوها را هم بزارید و در مورد الگوهای اصلاحی هم اگه میشه بیشتر توضیح بدید.
مدیریت
در پاسخ به: مصطفیسلام ممنون از شما. کل ویدئو های الیوت همین تعداد است.
احسان
با سلام
با تشکر از ویدوهای خوتون. به نظرم مطالب خیلی ساده و روان بیان کردید
مدیریت
در پاسخ به: احسانممنون از شما دوست عزیز
علی .ض
ویدیو های آقای محسن اسلامی بسیار خوب و عالی است. دکتر ژند هم بسیار خوب موج شماری را تدریس کرده اند. اما ما کتاب آقای مهدی میرزایی عزیز را هم داریم که اتفاقا این نکته موج چهار را توضیح داده اند که در شرایط خاصی می تواند همپوشانی داشته باشد.
از سایت شریف فراچارت سپاسگذارم.
ایمان شجاع
موج چهار هیچگاه در امواج پیشرو موج یک رو نقص نمی کنه …
اونوقت در دقیقه پنج و سی بخش اول سیکل پیشرو موج چار در یک روند نزولی وارد موج یک شده و داره به عنوان موج پیشرو معرفی میشه !!!!
در انتخاب آموزش دهندگان دقت کنید .
مجید الهیاری
در پاسخ به: ایمان شجاعسلام
از صمیم قبل من از استاد اسلامی تشکر می کنم چرا که با یه صحبت ۲۰ دقیقه ای ایشون در نمایشگاه بورس سال ۹۶ مسیر من در بورس عوض شد و خودم مدیون ایشون می دونم فقط نمی دونم چه دلیلی داره که فراچارت راه ارتباطی با استاد اسلامی رو معرفی نمیکنه چرا که می خوام در دوره های خصوصی ایشون شرکت کنم.. تا یادم نرفته بگم آقای ایمان شما ه میشه عادت دارید تا چیزی رو کامل متوجه نشدید قضاوت کنید استاد اسلامی گفتند در موارد استثنا مثل مثلث های قطری م وج ۴ وارد موج یک میشه نه این که همیشه این اتفاق بیفته!!بهتر نیست وقت بزارید دقیق ببینید بعد نظر بدید
Sinacgda
در پاسخ به: ایمان شجاعدوست عزیز شما با دقت نگاه نکردید ، اقای اسلامی یه مدل اشتباه از موج شمار رو با یه مدل درست از موج شماری رو مقایسه میکرد ، لطفا زود قضاوت نکنید
ابوذر
در پاسخ به: ایمان شجاعسلام وعرض ادب
تااونجا که می دونم روند هابه دودسته هارمونیک وترند تقسیم می شوند که قانون مورد نظر شما فقط در روند های ترند اعتبار دارد…..منبع :کتاب جناب محمد محبی در همین سایت
amirpouya
در پاسخ به: ایمان شجاعفرمودند اصلاحی نه پیشرو
Mohamad
سلام خدمت همه دوستان و مدیر سایت بسیار خوب فراچارت
ببخشید بنده میخوام تحلیل تکنیکال رو یاد بگیرم ولی نمیدونم از کجا باید شروع کنم اگر امکان داره سرفصل های یادگیری تحلیل تکنیکال از اول تا اخر رو ذکر کنید ممنون میشم
amirpouya
در پاسخ به: Mohamadاز تابلوخانی حمایت مقاومت ترسیم خط روند و کانال کشی شروع کن
بعد اندیکاتور ها و واگرایی هارو یاد بگیر
الگوهای کاسیک
فیبوناچی
تحلیل زمانی
چنگال اندروز
و در پایان امواج الیوت
با احترام به نظر سایر دوستان این توصیه شخصی بنده بود
Hossein.shakeri
در پاسخ به: Mohamadسلام شما می توانید به قسمت نوشتار آموزشی در بالای سایت خوب فراچارت بشین و از اون قسمت نوشتار آموزشی بخش ازکجا شروع کنم را بزنید تا کلا راهنمایی بشین.
Alias
با سلام و سپاس فراوان از تمامی اساتید و دست اندر کاران سایت خوب فراچارت
خواستم یه تشکر ویژه از جناب محسن اسلامی بکنم که آموزش هاشون واقعا عالیه با تسلط کاملی که هم به مطالب مورد تدریس دارن و هم به کاربرد بجای کلمات و جمله بندی خوب، ویدیو هاشون سه تا ویژگی اساسی داره پربار، روان و خلاصه. متاسفانه بعضی اساتید با وجود این که به مطلب تسلط دارن نحوه توضیح دادنشون خیلی خسته کننده هست.
mehrasby
سلام امروز کلا مثل اینکه سایتتون مشکل داره هیچی دانلود نمیشه از ویدیوها
TAKIN
با سلام
ممنونم بابت آموزشهای روان و خوبتون
ayoob
سلام /چرا دانلود نمیشه و از کامپیوتر و نرم افزار دانلود منیجر هم استفاده می کنم و خطا می زنه و ارور هم به این شکل است لطفا راهنمایی بفرمایید
Attention!!
The file “01_ElliottWave_MohsenEslami.mp4” has been blocked. The file is larger than the configured file size limit.
URL: http://dl.farachart.com/movie/ElliottWave_MohsenEslami/01_ElliottWave_MohsenEslami.mp4
مدیریت
در پاسخ به: ayoobسلام سالمه احتمالا اون تایم سرور شلوغ بوده
hamidreza9683
با سلام و عرض تشکر بابت سایت استثنایی تون
بده یک انتقاد و یک پوینت منفی دارم از عملکرد اقای اسلامی در تدریس امواج الوت. کاملا مشخص هست ک ایشون خودشون به الیوت مسلط نیستند چون تعداد اشتباهات بسیار بسیار زیادی دارند ک از یک مدرس بعید هست…ورود موج ۴ به محدوده ی موج یک_ شکستن خط روند در موج شماری توسط موج ۴ _ تشخیص اشتباه زیگ زاگ به جای مسطح منظم و… از اشتباهات ایشان در حین تدریس بوده ک دقیقا قوانین و نکاتی ک خودشان در طول تدریس فرموده اند را نقض میکند. همچنین تعداد بسیار زیادی اشتباهات ریز و البته قابل چشم پوشی مانند نام گذاری یا بیان جا به جا ک بنظر بخاطر حواس پرتی می باشد نه نقص اطلاعاتی در تدریس ایشان مشاهده میشود.
البته درخصوص علم و دانش جناب اقای اسلامی با کمال صداقت باید عرض شود ک در سایر دوره هایی ک بنده از ایشان دیده ام ب عنولن مثال تابلوخوانی .بسیار بالا بوده و همچنین قدرت تدریس مثال زدنی دارند.
اما دوره ی اموزش امواج الیوت ایشان انچنان ک باید سطح بالایی ندارد و بنظر بنده سایت فراچارت با این همه اموزش های خوبی ک دارد باید یک فیلتر برای قراردادن دوره های اموزشی در این سایت بگذارد زیر از نظر پوشش دادن مباحث تحلیلی و غیر تحلیلی بسیار عالی عمل کرده و نباید در نظارت بر اپلود محتوا هایش طوری عمل کند ک بخاطر تعدد فایل های اموزشی فرضا تابلوخوانی مخاطب خود را دچار سردرگمی کند و کمیت فایل های اموزشی به کیفیت انها ترجیح داده شود.باتشکر
مدیریت
در پاسخ به: hamidreza9683سپاس از انتقاد شما. ما به شدت در ورودی های سایت سخت گیر هستیم برای همین دیر به دیر اپدیت می کنیم. اگر کاستی مشاهده میشه. سعی میشه بهتر و جبران بشه. موفق باشید
SEPEHR.TH
با سپاس از آموزه های جناب اسلامی و نکات ظریف اشاره شده در این کورس آموزشی. از مجموعه فراچارت و مدیریت محترم بابت تمامی زحماتشان نهایت تشکر و قدردانی را دارم. پایدار باشید.
– در پیوست تصویری از مجموعه تیپس های کاربردی در امواج الیوت گردآوری شده که برای علاقمندان می تواند مفید باشد.
Elliott Waves
javad
ضمن عرض سلام خدمت مدیر محترم سایت واستادگرامی .ازانجایی که اکثر مدرسین موج شماری را براساس نرم افزار دینامیک تریدر انجام می دهند لطفا آموزش این نرم افزاررادرسایت قراردهید باتشکر
مدیریت
در پاسخ به: javadسلام دوست عزیز اموزش این نرم افزار در سایت هست
https://farachart.com/4836