الگوهای کلاسیک (Classic patterns)
بخش بسیار مهم و اساسی در تحلیل تکنیکال هستند که علاوه بر کاربرد زیاد در تحلیل و معامله، مباحث پایه ای و مهمی برای ورود به مباحث تخصصی تر از جمله امواج الیوت محسوب می شوند. از این رو، یادگیری صحیح و اصولی الگوهای کلاسیک، از ضرورت و اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. نگاه الگویی به نمودار قیمت، یک نگاه کارا و مفید است که محبوبیت زیادی در بین معامله گران در سطح جهانی دارد. بنابراین سوالی که ایجاد می شود این است:
تحلیل تکنیکال با رویکرد الگویی چگونه تعریف می شود؟
الگوها در تحلیل تکنیکال، حاصل شکل گیری نوعی رفتار خاص در قیمت هستند که این رفتار، در اکثر موارد، یک نتیجه ی خاص و معین را به دنبال دارد. به بیان دیگر، نوعی از رفتار یا شکل گیری قیمت، به گونه ای اتفاق افتاده است که برای معامله گران بازار، به صورت یک اتفاق آشنا و تکرار شونده در آمده است. در نتیجه، در تعریف تحلیل تکنیکال با رویکرد الگویی، می توان گفت که مهمترین عنصری که تعریف آن را شکل می دهد، تکرار سلسله رفتارهایی است که قبلا اتفاق افتاده است و به بیانی دیگر، گذشته ی قیمت تمایل به تکرار شدن دارد.
عنصر اساسی بعدی، الگوها هستند. همانطور که گفته شد، الگو نوعی مدل یا رفتار خاص است که در نمودارها اتفاق می افتد و به مرور زمان و با بررسی ها و تحقیقات مختلف، مشخص شده است که هر الگو، چه نتیجه ای را به دنبال خواهد داشت.
نتیجه ی تمام مطالب گفته شده، این است که یک تحلیل گر الگویی، با پیدا کردن انواع الگوهایی که در نمودار اتفاق افتاده یا احتمالا در حال اتفاق افتادن هستند، سعی می کند که جهت و هدف احتمالی قیمت را مشخص کند. این صرفا منحصر به الگوهای کلاسیک نیست و این دسته از تحلیل گران و معامله گران، از تمامی انواع الگوهایی که به آنها در این زمینه کمک کند، مانند الگوهای هارمونیک، الگوهای شمعی، الگوهای الیوتی و… استفاده می کنند. حال به بررسی کامل تر الگوهای کلاسیک خواهیم پرداخت.
الگوهای کلاسیک و انواع آن
همان گونه که گفته شد، یک تحلیل گر الگویی، باید بتواند با انواع مختلف الگوها کار کند و آشنایی داشته باشد تا بتواند از نوسانات قیمت، بهترین استفاده را برای معامله و کسب سود داشته باشد. الگوها دارای انواع گوناگونی هستند که به دلیل گستردگی مبحث، صرفا به بررسی الگوهای کلاسیک قیمتی و انواع دو گانه ی آن خواهیم پرداخت.
در مجموع، الگوهای کلاسیک، به دو دسته ی ادامه دهنده و بازگشتی تقسیم می شوند. ادامه دهنده بودن الگو، یعنی قیمت پس از خروج از الگو، مسیر قبلی خود را ادامه خواهد داد. یعنی مثلا در الگوی مثلث افزایشی، قیمت قبل از ورود به الگو، مسیری صعودی داشته است و پس از خروج از الگو هم به مسیر صعودی ادامه خواهد داد. بر خلاف الگوهای ادامه دهنده، الگوهای بازگشتی الگوهایی هستند که مسیر حرکت را تغییر خواهند داد.
برای مثال، در الگوی سر و شانه، اگر حرکت قیمت، قبل از ورود به الگو یک حرکت صعودی باشد، پس از خروج از الگو، مسیری نزولی در پیش خواهد گرفت. نکته ای که لازم به ذکر است، این است که بعضی از الگوها، هم می توانند ادامه دهنده باشند و هم بازگشتی؛ به عبارتی، هنگام ورود به الگو، نمی توانیم با احتمال زیاد پیش بینی کنیم که قیمت از کدام جهت خارج می شود و نقش ادامه دهنده خواهد داشت یا بازگشتی. برای نمونه، الگوی مثلث متقارن از این دسته است.
در الگوهای کلاسیک، بیش از هر چیز، ظاهر نمودار و اتفاقاتی که در حجم معاملات رخ می دهد اهمیت دارد. یعنی هر الگو، یک فرم ظاهری کلی دارد و در اکثر الگوها، اتفاقات مشخصی در حجم معاملات رخ می دهد.
برای مثال در بعضی از الگوها، در زمان اتفاق افتادن الگو، حجم معاملات کاهشی می شود. هر کدام از الگوهای کلاسیک، دارای یک هدف قیمتی هستند که اگر الگو به درستی تشخیص داده شود، قیمت پس از خروج از الگو، به هدف خود خواهد رسید. از این رو، مزیت بزرگ الگوهای کلاسیک، قابل تشخیص بودن و داشتن هدف قیمتی برای معامله ی راحت تر و سودمندتر است.
در این دوره، تلاش شده است که با نگاهی ساده اما دقیق، به بررسی مهمترین و کارآمدترین الگوهای کلاسیک پرداخته شود.
چکیده مطلب
الگوهای قیمتی یا پترن ها (Patterns) فرمی از رفتار قیمت هستند که به دلیل تکرار در گذشته برای ما امکان پیش بینی قیمت را فراهم کرده اند. این الگوها در گذشته آنقدر ایجاد شده اند که از لحاظ آماری برای ما با ارزش هستند و می توانیم برای آینده نیز آنها را تعمیم دهیم. اساسا الگوهای قیمتی زمانی ایجاد می شوند که بازار دچار بلاتکلیفی می شود و تقابل خریدار و فروشنده داخل فرم خاصی از تراکم که می تواند مستطیل یا مثلث یا… باشد حبس می شود. حال اینکه خریدار بتواند این حصار را بشکند یا فروشنده در مبحث الگوهای کلاسیک مطرح می شود که قیمت می تواند روند قبلی خود را ادامه دهد (الگوهای ادامه دهنده) یا که برخلاف مسیر قبلی خود حرکت کند (الگوهای بازگشتی).
پخش آنلاین دقایقی از این آموزش الگوهای کلاسیک:
ردیف | عنوان | لینک | حجم | زمان |
1 | بخش اول : مقدمه / تعریف الگوهای بازگشتی و ادامه دهنده / انواع الگوهای بازگشتی / الگوی سقف دوقلو / الگوی سقف دو قلو / الگوی سقف سه قلو / الگوی کف سه قلو / الگوی سر و شانه سقف / الگوی سر و شانه کف / الگوی الماس / الگوی وی / الگوی راندینگ | نمایش | 67MB | 23min |
2 | بخش دوم : الگو های ادامه دهنده / الگوی مثلث افزایشی / الگوی مثلث کاهشی / الگوی مثلث متقارن / الگوی مثلث پهن شونده / الگوی گوه یا کنج / الگوی دایاگونال / الگوی کاپ یا فنجان / الگوی مستطیل / الگوی کانال های موازی / الگوی کروان / الگوی پرچم | نمایش | 60MB | 21min |
3 | مثال و تمرین | نمایش | 118MB | 24min |
22 دیدگاه
mahyar
عالیییییی بود
مدیریت
در پاسخ به: mahyarممنون از شما
محمد
آموزش ها جامع و کامل بود
مدیریت
در پاسخ به: محمدتشکر
amir
بسیار روان و عالی بود ،برای ما که تازه وارد بازار بورس شدیم،
ممنون از سایت فراچارت
مدیریت
در پاسخ به: amirخوشحالیم که مطلب مفید بوده
mehranmotaghi
در پاسخ به: amirسپاس فراوان 🙏🏻
Maryam
واقعا خیلی کامل بود و یکجا همه الگوها گفته شد
خیلی ممنون ازتون 😊
مدیریت
در پاسخ به: Maryamخوشحالیم که مفید بوده
Rastin torabi
بسیار عالی بود، ما که تازه کار هستیم خیلی مفید بود برامون، کامل توضیح دادید، ممنون
مدیریت
در پاسخ به: Rastin torabiتشکر از شما
hamed1977
سلام جناب متقی با تشکر از مطالب ارزشمنتون.
مسخواستم بپرسم راجع به الگوی گوه فرمودین ۶ماهتا یک سال طول میکشه به کدوم رفرنس استناد کردید؟
چون جان مورفی گوه یا کنج رو کمتر از ۱ماه گفته واشاره کرده بیشتر از ۳ ماه طول نمیکشه.ممنون میشم جواب بدید.
mehranmotaghi
در پاسخ به: hamed1977سلام دوست عزیز
ممنون از شما بابت همراهی
در حالت کلی الگوهای گوه همون طور که در گفتار عرض کردم در بازه زمانی کوتاه اتفاق میوفته ولی در مواردی این الگو در تایم های هفتگی و بعضا ماهانه تشکیل شده است به همین منظور من فقط در نوشتار یاداشت کردم که یک نیم نگاه به این مطلب هم بشود
سپاس از توجه شما
hamed1977
در پاسخ به: mehranmotaghiسلام
سپاسگزارم
hassanAH
سلام وقت بخیر
ممنون و تشکر از زحمت برای این آموزش عالی
اگر امکان داره PDF آموزش رو برای دانلود قرار بدید تا بتونیم به صورت کتاب در اختیار داشته باشم
حسین امیدی
سلام مجدد، تقریبا به این بخش مسلط بودم اما تو این دوره الگوهای جدید یاد گرفتم. خواستم از فراچارت و استاد گرامی تشکر کنم. خیلی خیلی مرسی
SEPEHR.TH
باتشکر از آموزش جناب متقی، وبسایت بی نظیر فراچارت و مدیریت محترم.
مدیریت
در پاسخ به: SEPEHR.THسپاس
.
با سلام
سپاس از استاد متقی عزیز و فراچارت
مدیریت
در پاسخ به: .تشکر
Sami
واقعا ممنونم ازتون خیلی خوب و روان اموزش میدید و امیدوارم اموزش های جدید هم بزارین تو سایت
alimax77
با تشکر از آقای متقی.مهمترین ایراد این آموزش این بود که همه الگوها رو بصورت طراحی شده آموزش و متاسفانه اصلا روی چارت واقعی توضیح ندادن.با تشکر از مجموعه بی نظیر فراچارت