مقدمه تحلیل بنیادی
در این مکتب قصد دارم تمام آنچه در خصوص شکل گیری بازار بورس و اوراق بهادار است، خدمت شما دانشجویان عزیز منتقل کنم. قصدم از این کلاس های آموزشی ترویج علم بنیادی در خصوص خرید و فروش سهام است. با توجه به کمبود هایی که در بازار سهام در این حوزه حس کرده ام، تصمیم به ارائه این علم خدمت شما دانشجویان عزیز را دارم.
علم ها حاصل تجارب گذشتگان است که با جمع آوری و تفکیک آنها در رسته های مختلف و هدفمند افراد در آینده منتفع خواهند شد. بنده هم به عنوان نماینده ای از گذشتگان سعی بر این دارم در حوزه بازار سهام و نحوه سرمایه گذاری درست به صورت بنیادین موارد و مسائل صحیح را شفاف کنم .
برای سرمایه گذاری در بازار سهام ابزار های متعددی هستند که ما به ابزار عقلایی تر بنیادی در این مکتب می پردازیم.
چرا باید برای ورود به بورس از یادگیری تحلیل بنیادی شروع کنیم؟
همانطور که ابتدا عرض کردم علم ها حاصل تجارب گذشتگان هستند که به صورت تفکیک شده در کنار هم گرد می آیند و تبدیل به علم می شوند، به همین دلیل تجربه گذشتگان نشان می دهد افرادی که در بازار سهام تصمیم به سرمایه گذاری می گیرند نیاز دارند که ابتدا این بازار را بشناسند، باید بدانند کجا هستند و به چه سمتی قرار است بروند.
کسی که از محیط خود اطلاعات ندارد همانند یک انسان کور است که بدون عصا هر لحظه نگران خطر است. چرا نگران است؟ چون مسیر برایش تاریک است. به همین دلیل دوره مقدماتی بنیادی از صفر صفر، مستلزم ورود افراد به این بازار است. حتی اگر با روش ها و ابزار های غیر بنیادی تصمیم به سرمایه گذاری دارید.
تحلیل بنیادی چیست؟
تحلیل بنیادی یک نوع زبان خوانش است. برای مثال شما برای اینکه بتوانید یک کتاب با زبان انگلیسی را بخوانید نیاز دارید تا کلمات ، ادبیات و قواعد آن زبان را بلد باشید. پس برای اینکه توانایی خواندن و تفسیر صورت های مالی یک شرکت را داشته باشید، نیاز به یادگیری زبان خوانش صحیح صورت های مالی را دارید.
این زبان از دو علم زیبای اقتصاد و حسابداری تشکیل شده است، پس بنابر این جهت یادگیری تحلیل بنیادی باید دو علم اقتصاد و حسابداری را فرا بگیریم .
در تحلیل بنیادی مقدماتی چه چیزی را متوجه خواهیم شد؟ در ابتدا متوجه خواهیم شد که بورس چیست و به چه علت شکل گرفت و چه نفعی برای افراد و شرکت ها و نهایتا برای کشور دارد. در این دوره آموزشی روش های تامین مالی شرکت ها و دولت ها از بازار سهام را یاد می گیریم و متوجه می شویم چه نفعی برای کشور خواهد داشت.
چرا نیاز داریم که تحلیل بنیادی در بازار سهام را بیاموزیم؟
قبل تر هم عرض کردم ما با هر روشی که بخواهیم سرمایه گذاری کنیم، ابتدا نیاز داریم بدانیم کجای این ماجرا هستیم و چرا هستیم، تا چراغ راه برای ما روشن باشد. حالا از اینجا به بعد تصمیم میگیریم با چه ابزاری (تکنیکال، تابلو خوانی، سفته بازی، کنترل شرکت) سرمایه گذاری یا معامله بکنیم .
تحلیل بنیادی میخواهد بگوید که وقتی شما تصمیم به خرید سهام یک شرکت را دارید آیا آن سهام ارزان است یا به قیمت است یا گران است.
یا اینکه اگر سهام یک شرکت را داریم بتوانیم به صورت ماهانه تولید و فروش شرکتمان را رصد کنیم، و فصل به فصل عملکرد مدیریت شرکت را کنترل کنیم که آیا به خوبی مدیریت کرده یا ما را دچار زیان کرده و هچنین بتوانیم از تمام دارایی های شرکتمان مطلع باشیم و در صورتی که اموال و دارایی های شرکت کم یا زیاد شد متوجه بشویم. و نیز بفهمیم که مدیریت شرکت به درستی هزینه ها و درآمد را مدیریت می کند یا خیر . همچنین بتوانیم در مجامع شرکت کنیم و با بررسی هایی که قبلا روی صورت های مالی انجام دادیم مدیریت را باز خواست کنیم و یا به خاطر عملکرد مناسب از ایشان قدر دانی کنیم.
شما با تحلیل بنیادی توانایی این را دارید که آینده شرکتتان را پیش بینی کنید که اگر آینده خوبی دارد سهام بیشتری را تصاحب کنید و یا بلعکس اگر آینده خوبی ندارد از آن دوری کنید.
سخن پایانی
تحلیل بنیادی زیر مجموعه ای از ارزش گذاری است ولی در بازار سرمایه افراد با تحلیل بنیادی متوجه عملکرد خوب یک شرکت می شوند و همان عملکرد خوب را مبنای خرید سهام قرار می دهند که البته فرضی معقول است اما کامل نیست.
توصیه بنده به شما دانشجویان عزیز فرا گرفتن تحلیل بنیادی قبل از ورود به بازار سهام با هر ابزاری است. در واقع تحلیل بنیادی جزئی جدا نشدنی از بازار های مالی است. بنده به شدت اعتقاد دارم برای یادگیری در هر حوزه ای باید شبانه روزی تلاش کنید، از صفر مطلق آغاز کنید و هر آنچه از قبل می دانستید فراموش کنید چرا که دانسته های قبلی شما مانع یادگیری و رشد شما می شود.
-
جلسه ۱ : بورس چیست؟ ۴۴ دقیقه
-
جلسه ۲ : تاریخچه بورس ۵۳ دقیقه
-
جلسه ۳ : بازدهی بورس ۴۵ دقیقه
-
جلسه ۴ : سختی های یادگیری تحلیل بنیادی ۷۶ دقیقه
-
جلسه ۵ : انواع تحلیلها در بازار سرمایه ۱۱۵ دقیقه
-
جلسه ۶ : چگونه در بازار بورس بازدهی کسب میکنیم؟ ۴۸ دقیقه
-
جلسه ۷ : توضیحات تکمیلی سود نقدی و سود سرمایه (حل تمرین) ۳۵ دقیقه
-
جلسه ۸ : سود سازی خوب شرکتها = بازنشستگی ۷۷ دقیقه
-
جلسه ۹ : مثالی از محاسبه بازده نقدی و بازده سرمایه ۵ ساله نماد شپدیس ۶۰ دقیقه
-
جلسه ۱۰ : بازده منفی در بازار سرمایه ۳۳ دقیقه
-
جلسه ۱۱ : فرق بین بازار بورس و فرابورس در چیست؟ ۲۷ دقیقه
-
جلسه ۱۲ : عرضه اولیه و پذیره نویسی چیست؟ ۴۸ دقیقه
-
جلسه ۱۳ : آشنایی با تابلو معاملات ۴۱ دقیقه
-
جلسه ۱۴ : آشنایی با تابلو معاملات شرکتها (1) ۴۴ دقیقه
-
جلسه ۱۵ : آشنایی با تابلو معاملات شرکتها (۲) ۴۷ دقیقه
-
جلسه ۱۶ : آشنایی با حجم مبنا و ساختار آن ۴۳ دقیقه
-
جلسه ۱۷ : آشنایی با اردرهای خرید و فروش و سهامداران عمده ۲۵ دقیقه
-
جلسه ۱۸ : آشنایی با تمام ابزارهای، نوار ابزار تابلو سهام ۳۷ دقیقه
-
جلسه ۱۹ : بررسی سابقه معاملات از روز عرضه اولیه تا امروز یک نماد ۳۰ دقیقه
-
جلسه ۲۰ : دریافت کدبورسی ، ثبت نام در کارگزاری و خرید و فروش سهام ۵۴ دقیقه
-
جلسه ۲۱ : آشنایی با سامانه ذینفعان و تغییر کارگزار ناظر ۳۴ دقیقه
-
جلسه ۲۲ : اهمیت تحلیل بنیادی در وزن سرمایهگذاری ۴۶ دقیقه
-
جلسه ۲۳ : اشتباه بزرگ در خواندن صورتهای مالی ۲۹ دقیقه
-
جلسه ۲۴ : P/E FORWARD و P/E TTM چیست؟ ۶۴ دقیقه
-
جلسه ۲۵ : P/S FORWARD و P/S TTM چیست؟ ۱۷ دقیقه
-
جلسه ۲۶ : P/S و P/E گروه چیست؟ ۵۶ دقیقه
-
جلسه ۲۷ : آشنایی با ترازنامه و صورت سود و زیان ۲۲ دقیقه
-
جلسه ۲۸ : آشنایی با فعالیت ماهانه شرکتهای بورسی ۱۲ دقیقه
-
جلسه ۲۹ : آشنایی با صورتهای مالی در سایت کدال ۳۷ دقیقه
-
جلسه ۳۰ : آشنایی با فعالیت ماهانه شرکتهای بورسی در سایت کدال ۱۳ دقیقه
1 دیدگاه
javadpour
سلام
ممنون از آموزش های عالی تون.
دوره پیشرفته چه زمانی بارگذاری خواهد شد؟