در این پست تصمیم دارم درباره حد ضرر برای شما صحبت کنم،حد ضرر یا (stop loss) به عدد یا محدوده ای گفته میشود که شما برای معامله ی خود تعیین می کنید که بیشتر از آن سرمایه شما متحمل ضرر نشود و معامله شما بسته شود.حد ضرر می تواند در سیستم و نزد کارگزار شما ثبت شود (البته در بازارهای مالی داخلی این امکان هنوز از لحاظ نرم افزاری پیاده سازی نشده) یا اینکه ذهنی ثبت شود،و شما برای خود قرارداد کرده ایید که اگر قیمت سهام یا ارز از فلان مقدار کمتر یا بیشتر شد از معامله خارج شوید.
شروع عصر یخبندان و تباهی با رعایت نکردن حد ضرر !
تعریف حدضرر یکی از الزامات سرمایهگذار بوده اما تعیین حد آن مقولهای است که محدوده ی وسیعی را پوشش داده و از خصوصیات فردی و روحی شخص سرمایهگذار شروع شده و تا مقدار سرمایه و اندازه ریسک و نوع بازار و شناخت سابقه تاریخی سهم ادامه می یابد، امیدوارم فرصتی حاصل شود که در پستهای آینده به روشهای تعیین حد ضرر نیز بپردازم ولی آنچه که امروز قرار است بدانید اهمیت آن است.
موارد زیادی پیش میآید که ممکن است حد ضرر ما در یک معامله فعال شود و سپس سیر صعودی یا نزولی آن سهم شروع شود و ما را در غم از دست دادن سهم خویش داغ دار کند. این قسمت که البته واقعیت هم دارد، همان بخش گول زنندهای است که بسیاری از سهامداران را دچار مشکل حاد میکند، بنابراین تصمیم می گیرد که در معاملات بعدی حد ضرر نگذارد و این آغاز فصل یخبندان مالی برای معامله گر است. وقتی در معامله ای حد ضرر تعریف می کنید و ضرر فعال و لمس میشود هرگز از متد خود ناامید نشوید و روحیه ی خود را از دست ندهید، زیرا حد ضرر برای این است که فعال شود و یک چیز فرمایشی و سمبلی نیست، تنها نکته ی مهم و ضروری این است که اگر تعداد حد ضررهایی که از شما فعال میشود زیاد است باید یک بازبینی کلی در روش و سیستم معاملاتی خود انجام دهید و هرگز اقدام به پاک کردن صورت مسئله یعنی حذف حد ضرر نکنید.
آیا می توانید تصور کنید در حال رانندگی در یک اتومبیل با سرعتی بسیار بالا هستید و پدال گاز را نیز تا انتها فشرده اید. حال بصورت ناگهانی مانعی بزرگ را در مقابل خود می بینید و این در حالی است که در تجهیزات اتومبیل شما اصلاً چیزی بنام ترمز وجود ندارد و سرانجام …! نابودی…!
حد ضرر (stop loss ) در بازار ارز بین الملل نیز دقیقاً همان نقش ترمز مطمئن را در اتومبیل کورسی شما دارد ، کما اینکه با نوسانات گاها شدیدی که در بازار ارز دیده می شود ،در صورت استفاده نکردن از حد ضرر، در کمتر چند ساعت ،امکان از بین رفتن تمام سرمایه شما وجود دارد .
حال چنانچه به مدریت ریسک سرمایه و مدریت پول توجه بیشتری کنیم و در کنار آن نیز از متد معاملاتی مطمئن برای ورود و خروج از بازار استفاده کنیم، مطمئناً بالانس نهایی معاملات ما با سود بالایی همراه خواهد بود . ذر این اینجا تکرار مجدد این مسئله ضروریست که عمده عامل عدم موفقیت بیش از 90% از معامله گران در پایان سال مالی در بازار فارکس ،عدم اطلاع و یا عدم استفاده از روشهای مطمئن در مدیریت ریسک سرمایه و پول است که تعیین حد مناسبی از حد ضرر (S/L) نیز از اجزاء مهم این علوم می باشد .
وقتی از یک آماتور پرسیده میشود که چرا در معامله ی خود حد ضرر نمی گذاری پاسخی که میدهد این است: ” که ما حدوداً در میانه یک رنج مشحص و تکراری از نوسانات قیمت می باشیم . پس بنابراین به هر حال نرخ قیمت به مکان قبلی اش باز خواهد گشت!” آری و بعد نتیجه آن، از دست دادن کل سرمایه (کال شدن) است.
8 دیدگاه
MAHMOD
مقاله، بسیار کاربردی بود.ممنون از شما
مدیریت
در پاسخ به: MAHMODخواهش می کنم.محمود عزیز
abbas
عالی بود واقعا سایتتون خوبه مرسی پشوتن و خسته نباشید بچه ها
مدیریت
در پاسخ به: abbasممنون از شما
Radical
سلام یک سوال دارم
مثلا من ۱۰۰۰۰ سهم را به قیمت ۲۸۵ تومان (۲۸۵۰۰۰۰) خریدم ، اگر همین الان با همین قیمت بفروشم در واقع ضرر کردم چون باید یک کارمزد خرید و فروش پرداخت کنم (۱٫۵۳%) درسته ؟ فرض می کنیم حدضرری که در نظر گرفتم ۵% باشه.
حالا سوال من اینه که باید این ۵ درصد زیر قیمت خرید سهم منهای کارمزد قرار بگیره یا بالای قیمت خرید + جایی که مرز سود قرار داره ، مثلا با توجه به مثال بالا زمانی که من سهمی را ۲۸۵ تومان خریدم با توجه به نرخ کارمز خرید و فروش باید صبر کنم که قیمت به ۲۹۲ تومان برسه تا به نقطه ی صفر برسم و تازه بعد از این سطح اگر قیمت بالاتر رفت سود کردم ، این یعنی من باید این ۵ درصد حد ضرر خودم رو از ناحیه ی ۲۹۲ تومان محاسبه کنم ؟ یعنی حد ضرر خودم رو روی ۲۷۷٫۵ قرار بدم ؟؟؟ که در واقع رقم خرید هم در دل همین حد ضرر قرار داره
برای اینکه واضح تر بشه سوالم تصویر چارتم رو می فرستم با سپاس
https://charts.mql5.com/17/336/d1-mofid-securities-co-17.png
مدیریت
در پاسخ به: Radicalسلام دوست عزیز. معمولا در متد های حد ضرری که بر اساس داده های تکنیکالی نظیر سطوح حمایت و مقاومت و یا سطوح فیبوناچی هستند اسپرد و کارمزد معاملات را به عدد اون سطح اضافه می کنند. ولی در حد ضرر هایی که به بصورت فیکس هست که الان برای شما ۵ درصد هست معمولا خیلی براشون مهم نیست و کاملا اختیاری هست می توانید از قیمت تابلو حد ضرر را فیکس ۵ درصد بزارید میتوانید هم قیمت تابلو را با کارمزد جمع بزنید و ۶٫۵ درصد بزنید. لذا در حد ضرر های درصدی خیلی مهم نیست و اختیار عمل با شماست ولی در حد ضرر های تکنیکالی مهمه که اسپرد در قیمت حد ضرر لحاظ بشه.
Radical
در پاسخ به: مدیریتممنونم جناب مدیر
SEPEHR.TH
مثل همیشه عالی و کاربردی. خدا قوت. موفق باشید