بارها من شنیده ام، بسیاری از تریدرها زمانیکه در موقعیت ضرر هستند اقدام به تغییر تایم فریم خود میکنند. برای مثال یک تریدر معامله های خود را در تایم فریم 5 دقیقه باز میکند و زمانیکه مارکت برخلاف پیشبینی او و بر علیه او حرکت میکند اقدام به تغییر تایم فریم خود در یک تایم بالاتر مثلاً تایم فریم 15 دقیقه میکند. و او چنین توجیهی دارد. ” اگر زمان بیشتری در معامله بمانم میتوانم امیدوار باشم که روند در جهت من پیش برود”.
بعد از اینکه مارکت دوباره بر خلاف جهت او به حرکت ادامه داد او به چارت ساعتی ( 1ساعته یا 4 ساعته) نقل مکان میکند دقیقاً به همان دلیلی که ذکر کرده بودم و ماکت همچنان به حرکت بر علیه او ادامه میدهد و تریدر به امید اینکه دلیل مناسبی پیدا کند به چارت روزانه وارد می شود، فکر میکنید چه اتفاقی می افتد؟ بله درست است در مرحله بعد او کل سرمایه اش را از دست میدهد، و دیگر سرمایه ای ندارد که بخواهد به معامله ادامه دهد.
خوب حتماً فهمیدید قضیه از چه قرار است آنها این راه را برای این انتخاب می کنند که نمی خواهند بپذیرند که اشتباه کرده اند، اگر آنها با همان ضرر کوچک به کار خود خود پایان میدادند مجبور نبودند این همه زمان صرف توجیهات بی دلیل کرده و نهایتاً سرمایه خود را از دست دهند، همیشه یادتان باشد که ضرر کردن بدین معنی نیست که شما نمیدانید چکار کنید.
تریدرهای حرفه ای میدانند که وقتی معامله میکنند ممکن است ضرر هم بکنند و این نتیجه تفکر و تعمق عمیق است. شما دوست ندارید که ضرر کنید اما باید بپذیرید که همه معاملات شما نمیتواند با پیروزی همراه باشد. بالاخره ضرر کردن هم امکان دارد، کاری که شما باید بکنید این است که ضررهایتان را به همان میزان کوچک نگهدارید تا بتوانید با سودهایتان آنها را پوشش دهید. تغییر مداوم تایم فریم به امید سود کردن باعث میشود که معاملات در ضرر شما کوچک باقی نماند و در عوض لحظه به لحظه بزرگتر شود. (مدیریت سایت 24 اف ایکس . آی آر : البته مولتی تام فریم کار کردن بحث دیگری است ولی هدف مولف از این مقاله توجیه کردن ضرر است و از تایم فریمی به تایم فریم دیگر پریدن)
راه دیگر این است که قبل از اینکه وارد یک معامله شوید ابتدا نقطه خروج خود را چه در ضرر و چه در سود تعیین کنید و به آن نیز پایبند باشید و نهایتاً اینکه از آغاز تا پایان یک معامله در یک تایم فریم مشخص باقی بمانید.
صفحه آرایی :farachart.com | ترجمه: وحید اصغرنژاد
16 دیدگاه
sam
تشکر از شما ….
مدیریت
در پاسخ به: samممنون از شما
سعید
منم همینو هی انجام می دادم، ولی تا حالا بهش دقت نکرده بودم،
ممنون که هوشیارم کردید……………..
مدیریت
در پاسخ به: سعیدزنده باشید
جواد
سلام با تشکر از مطلب زیبا و بجا شما
عدم قبول اشتباهات و توجیه مداوم خود بیماری است که دست به گریبان خیلی ها از جمله من میباشد و درمان ان نیاز به خودشناختی و خود سازی عمیقی دارد و هیچ کلاس و کتابی نمیتواند این مهم را به یکباره در ذهن ما تزریق کند و ناز به طی فرایند دارد .فرایندی ناشی از تفکری عمیق و سازنده که هنوز برای بنده به طور کامل اتفاق نیافتاده اما هنوز مشغول تفکر هستم.
مدیریت
در پاسخ به: جوادممنون جواد عزیز.
mostafa
بسیار عالی حمید جان .مطلب شما برای جزوه تجربیات شخصی خودم که در حال تدوین آن هستم خیلی مفید هست .
مدیریت
در پاسخ به: mostafaممنون مصطفی جان برای شما آرزوی موفقیت دارم
بهزاد
سلام
داشتن یک استراتژی درست در هرتایم فریمی جواب میدهد
علی
ممنون از زحمات شما
بنظرم بحث روانشناسی خیلی مهم است
اگر بتوان درست حسابی روی خود مسلط شد…………………تقریبا کار تمام است
البته سیستم خوب هم بسیار مهم است…………….مثل تئوری الیوتی
بحر حال خیلی ممنون
مدیریت
در پاسخ به: علیممنون علی جان
مهدی اصغرزاده
به نظرتون من که یه تازه کارم اشکالی داره که در ابتدا سه ترید اشتباه داشتم و یه سود ۳ میلیونی رو با صفر عوض کردم احساسم خیلی بده ولی دست از تلاش برنداشتم الان برای ریکاوری روحی چه کنم مچکرم
پایه های بورس
ممنون عالی بود کلا سایتتون عالی ممنون
مدیریت
در پاسخ به: پایه های بورسممنونم از شما
SEPEHR.TH
با تشکر از جناب اصغرنژاد و مدیریت محترم فراچارت. مقاله بسیار آموزنده و مفیدی بود. استفاده کردیم. پیروز و پایدار باشید.
– به نظر هر معامله گری باید بر اساس روحیات، مدت زمانی که به بازار اختصاص می دهد و پارامترهای اینچنینی، یک سبک و استایل معامله گری از ۴ سبک مرسوم (مطابق تصویر پیوستی) برای خود انتخاب کند و تمام فرآیند تحلیل تا معامله را فقط و فقط در آن ۳ تایم مختص استایل انتخابی پیگیری کند. سر منشا این که شخص از تایم فریم ماهانه تا یک دقیقه ای را میچرخد می تواند دلیلی متقن به عدم پایبندی به پلن و استایل معامله گری آن شخص باشد. اگر ما سوئینگ تریدر هستیم، دلیلی به رجوع به تایم های دقیقه ای وجود ندارد، اگر پوزیشن تریدر هستیم، چه لزومی به مراجعه به تایم های ساعتی داریم؟
مراجعه به تایم های پایین تر هنگام کسب سود و دنبال کردن کندل به کندل قیمت و هیجانی شدن و همچنین فرافکنی هنگام در زیان رفتن معاملات و مراجعه به تایم های بالاتر خود نشان از عدم رشد و بلوغ روحیات معامله گری دارد.
جالب تر اینکه شخصی با استایل اسکالپر معامله می کند، ولی برای توجیه یک معامله زیان ده، میگوید این پوزیشن را بلند مدتی گرفتم!
استفاده از چندین استایل معامله گری روی یک اکانت معاملاتی اشتباه محض است.
چرا که شخص دچار سوگیری های ذهنی (Bias) می شود.
مثال) شخصی یورودلار را در تایم یک ساعته Buy زده ولی در تایم اسکلپی Sell گرفته. این آشفتگی ذهنی ریتم و هارمونی معاملات را برهم می زند.
Types-of-trading-overview
SEPEHR.TH
در پاسخ به: SEPEHR.THپیرو این مورد. مثلا معامله گری که از استایل معاملاتی سوئینگ تریدینگ استفاده میکنه و به روش مولتی تایم فریم از تایم فریم های روزانه، H4 , H1 استفاده میکنه، تایم فریم H1 صرفا به عنوان تایم فریم تریگر و ورود به معامله استفاده میشه و سوئینگ تریدر برای منیج معامله خودش باید از تایم فریم H4 یا همون تایم میانی بهره ببره و مثلا با تایم فریم H1 در خصوص بستن یا سیو سود تصمیم گیری نکنه. در کل در سیستم های مولتی تایم (۳تایم فریمه)؛ تایم فریم کوچک تایم تریگر و تایم فریم میانی تایم مدیریت معامله هست. تایم فریم بزرگ تر هم تایم ساختار و یافتن روند غالب، سطوح کلیدی حمایت و مقاومت و … هست.