بازارهای مالی از ما انسانها تشکیل شده اند، از خرد جمعی ما، از احساسات ما و از روان ما .از آنجا که ما انسانها موجوداتی منطقی نیستیم ( یعنی ریاضی و عدد محض نیستیم مثل ربات ها) مارکت نیز به تبع ما از منطق ریاضی تبعیت نمی کند.
حرکت قیمتی بازار تحت تاثیر احساسات انسانها میباشد که این تاثیرات بر اثر تصمیم گیری حاصله از ترس ، حرص و آز ، آرزو … جمعی به وجود می آید . حال سوال اینست : آیا ما قادر هستیم که “واحدی” برای اندازه گیری این “احساسات” قائل شویم ؟ از لحاظ ریاضی چطور ؟ مثلا چه مقدار “ترس” ؟ یک متر، یک پیپ ؟ یک ….؟
نمودارها شمایلی دو بعدی هستند که گویای تغییرات قیمت در زمانهای خاص میباشند . یک نمودار به شما کمک میکند تا از لحاظ بصری قادر باشید تا قیمت و افت و خیز های آن را در زمانهای مختلف ببینید . اما به واقع نمودارها چه چیزی را به ما نشان میدهد؟
نمودارها نمایشگر احساس تجار (تریدرها) نسبت به قیمت است . نمودارها به شما نشان میدهند که بازار دارای احساس بوده و برای نشان دادن میزان احساسات، قیمت بهترین ابزار عددی است که بکار می آید ! زمانی که قیمت جابجا میشود ، یعنی احساسات بازار در حال تغییر است . این احساسات نیز برگرفته از تصمیم گیری جمعی به دلایلی همچون ، ترس ، امید ، طمع و آز میباشد . پس خود قیمت به تنهایی میتواند یک نماد ریاضی از همین احساسات باشد . پس خود نمودارها تصویر کشیده شده ی همان احساسات میباشند .
تمام آنچه گفتیم بدین معنی است که بازار از «منطق ریاضی» (Mathematical Logic) تبعیت نمی کند اما نباید چنین انگاشت که بازار دارای هیچ گونه منطق نیست. به تعبیری باید بگوییم که « بازار منطق خاص خود را دارد و در حرکت خود از منطق خاص خود تبعیت می کند». منطقی که بر بازار حکمفرماست، منطقی است که بر تک تک ما انسانها نیز حکمفرمایی می کند. این منطق، «منطق روان» (Psycho Logic) نام دارد. این یعنی جنس اعداد داخل نمودارها در بازارهای مالی درست است از که از جنس ریاضیات است ولی نه اون دو دوتا چهارتایی که در ذهن شماست بلکه اونی که تو ذهن بازاره و از جنس «منطق روان» است.
اگر دلار در ایران به 3800 تومان میرسد ، نشانه طمع گروهی از افراد و تهییج افکار عمومی و ایجاد ترس و تیره نشان دادن آینده بازار میباشد و در مقابل زمانی که بانک مرکزی ایجاد امنیت میکند، در یک شب 500 تومان ریزش میکند و این ریزش احساسات به ریاضی نشان داده شده جامعه میباشد . حال اگر همین امید بیشتر شود ، آینده از تیره به روشن تبدیل شده و قیمت کاهش بیشتری خواهد داشت.
یکم بحث پیچیدست ولی اگر بخواهم ساده تر بیان کنم این که حرکات زیادی را در بازار شاهد آن هستیم که قیمتها بدون هیچ دلیل تکنیکالی و فاندامنتالی در جهتی که منطق خودشان بهشون میگه حرکت می کنند، و چرا اساسا در این بازارها تعداد کمی به سود دهی و ماندگاری می رسند مگر نه اینکه قیمت ها را ما انسانها میسازیم پس چرا همه ی ما نمی توانیم در جهت حرکت درست قیمت معامله کنیم.
نتیجه گیری : اگر بتوانید این «منطق روان» (Psycho Logic) را بشناسید و زبان گفتگو با آنرا یاد بگیرید دیگر از بازار فریب نخواهید خورد و قسمتی از بدن و ذهن ما خواهد شد. این یعنی ماندگاری در بازار و کسب ثروت.
نویسنده: مدیریت farachart.com (تراوشات ذهنی و برداشتی آزاد از مطالب پراکنده در وب)
6 دیدگاه
رضا
نمی دونم با چه زبانی باید از شما تشکر کرد به خاطر مطالب به این زیبایی که تو سایتتون میزارید. واقعا اینطور مطالب استرس رو کم میکنه از و میدونید یه باری از روی دوش آدم کم میکنه. این بازار بیشترش *(دید)* هستش و بسیار ممنون که با این مطالب فوق العادتون بهمون *(دید)* میدید.
مدیریت
در پاسخ به: رضاممنون رضا جان از لطف و حسن نظر شما. موفق و پیروز باشید
morteza.gh
چقدر خوبه که شما و سایت فراچارت وجود دارید واقعا ممنون از حضورتون در این اشفته بازاری که نمیشه مطالب و به این زیبایی و کاملی کنار هم چیده باشه شما زحمتشو کشیدید
ولی امیدوارم به این موضوع بیشتر بپردازید و منطق روان و روش بهتر استفاده کردن از احساسات و منطق روان ب طور قابل استفاده در بازار های مختلف ارزی گفته بشه و مطلب گذاشته بشه باتشکر
مدیریت
در پاسخ به: morteza.ghممنون از شما دوست عزیز
SEPEHR.TH
با تشکر از نکات ظریف و حساسی که بهش اشاره کرده و اون ها رو واکاوی می کنید. دقیقا بازار های مالی آینه تمام قد احساسات آدمی در قالب اعداد ریاضی است که برای زنده ماندن در این بازار باید به منطق “احساسات عددی” توجه شود که به نظر این مهم به سادگی حاصل نمی شود.
ممنون بابت ریزبینی. موفق باشی
مدیریت
در پاسخ به: SEPEHR.THممنون از شما موفق باشید