نکات مهم د مبحث نمودارهای حسابی و لگاریتمی
قبل از تعریف و بررسی انواع این نمودار ها نکته ی اول در مورد دیتای مورد استفاده است ، دیتا همواره خام است و نمی تواند لگاریتمی شود ، بنابراین کسانی که دیتا را از شرکت های تامین کننده ی دیتا خریداری می کنند و سپس آنها را در نرم افزار هایی مثل داینامیک تریدر ، آمی بروکر ، متا استاک و … اجرا می کنند همواره چارت حسابی را روی نمودار می بینند.
نکته ی دوم این است که نمودار های ما در تحلیل تکنیکال دارای دو محور قیمت و زمان است و در نمودار لگاریتمی فقط محور قیمت (محور عمودی) لگاریتمی می شود و محور زمان (محور افقی) خطی باقی می ماند بنابراین لفظ درست تر برای این نوع نمودار ، نمودار نیمه لگاریتمی (فراچارت: Semi-Log) است که در برخی نرم افزار ها به اشتباه به آن لگاریتمی (فراچارت:Log) گفته می شود.
در متن زیر از این غلط رایج استفاده کردیم و منظور ما از چارت لگاریتمی همان نیمه لگاریتمی است!
بنابراین اگر نرم افزار مورد استفاده ، ابزار لگاریتمی کردن چارت را داشته باشد ، می توانید چارت را از حالت حسابی به لگاریتمی تغییر دهید و دیتا همواره خام است. به چارتی که دیتا به صورت خام و بدون اعمال تغییرات درصدی در قیمت نمایش داده می شود ، چارت حسابی (فراچارت : خطی) می گوییم. در چارت حسابی تغییرات قیمت به صورت خطی در نظر گرفته می شود که با واقعیت بازار همخوانی ندارد.
به چارتی که تغییرات قیمت در آن به صورت درصدی در نظر گرفته شود ، چارت لگاریتمی می گوییم. در چارت لگاریتمی تغییرات قیمت با واقعیات بازار هم خوانی کاملی دارد.
مثال هایی از نمودار های حسابی و لگاریتمی
اما برای درک بهتر موضوع چارتی را برای بررسی در نظر می گیریم. برای مثال چارت حسابی و تعدیل شده پالایشگاه بندر عباس (فراچارت: نماد شبندر) را در نظر می گیریم :
شبندر سهمی است که حرکت صعودی خوبی در آن است و قیمت از محدوده ی 70 تومان تا محدوده ی 1100 تومان رشد داشته است. برای توضیح بیشتر دو معامله ی فرضی برای شبندر طراحی می کنیم.
در معامله ی اول شبندر را در قیمت 100 تومان می خریم و در قیمت 500 تومان می فروشیم ، در این معامله 400 تومان به ازای هر سهم سود کسب می کنیم. در معامله ی دوم شبندر را در قیمت 700 تومان می خریم و در قیمت 1100 تومان می فروشیم ، در معامله دوم نیز 400 تومان به ازای هر سهم سود کسب می کنیم.
این دو معامله در دو کادر سبز رنگ روی چارت مشخص شده اند. این دو کادر سبز رنگ دقیقا ارتفاع برابری با هم دارند چرا که اختلاف قیمت در کادر اول 400 تومان (400=100-500) و اختلاف قیمت در کادر دوم نیز 400 تومان (400=700-1100) می باشد. این ارتفاعِ برابر ، خاصیت چارت حسابی (فراچارت: خطی) است.
اما آیا این چارت با این تناسب واقعیات بازار را نمایش می دهد ؟!
در معامله اول اگر 100 میلیون تومان از سهم شبندر را در قیمت 100 تومان می خریدیم و پس از 400 تومان افزایش قیمت در سهم ، آن را در قیمت 500 تومان می فروختیم ، در نهایت 400 میلیون تومان سود می کردیم.
در معامله دوم اگر 100 میلیون تومان از سهم شبندر را در قیمت 700 تومان می خریدیم و پس از 400 تومان افزایش قیمت در سهم ، آن را در قیمت 1100 تومان می فروختیم ، در نهایت 57 میلیون تومان سود می کردیم.
در معامله اول به ازای 400 تومان افزایش قیمت سهم 400 درصد سود و در معامله دوم نیز به ازای 400 تومان افزایش قیمت در سهم فقط 57 درصد سود کسب کردیم!
به وضوح مشخص می شود در چارت حسابی میزان واقعی سود آوری و میزان حرکت واقعی امواج مشخص نیست و ارتفاع کادر سبز اول (فراچارت: تفاوت قیمت خرید و فروش) با سود 400 درصدی با ارتفاع کادر سبز دوم (فراچارت: تفاوت قیمت خرید و فروش) با سود 57 درصدی یکسان است!
اگر بخواهیم این نمودار را با واقعیت بازار و میزان واقعی سود آوری تطابق دهیم ارتفاع کادر سبز در معامله ی اول باید خیلی بزرگتر از ارتفاع کادر سبز در معامله ی دوم باشد چرا که میزان سود آوری در معامله ی اول چندین برابر میزان سود در معامله دوم است.
برای اعمال موارد فوق و مشاهده ی چارت صحیح ، باید تغییرات قیمت به صورت درصدی محاسبه و روی چارت نمایش داده شود. برای این منظور کافی است چارت را از حالت حسابی به حالت لگاریتمی تغییر دهیم. در چارت زیر به چارت لگاریتمی شبندر و همچنین تغییرات در ارتفاع دو کادر سبز رنگ در دو معامله ی مذکور دقت فرمایید :
همان طور که ملاحضه می کنید این چارت لگاریتمی با واقعیت رخ داده در بازار و میزان سود آوری تطابق خوبی دارد و ارتفاع کادر سبز اول با کادر سبز دوم هر دو 400 تومان است ولی چون به لحاظ درصدی تفاوت های فاحشی دارند ، این تفاوت ها در چارت اِعمال شده است.
در مورد مبنای لگاریتم و تغییرات قیمت و نسبت تغییرات می توان بحث بیشتری کرد اما بحث ریاضی بیشتر ما رو از هدف این متن دور می کند.
بنابراین همیشه توصیه می کنم برای انواع تحلیل ها از چارت لگاریتمی استفاده کنید. در تحلیل تکنیکال کمتر به این موضوع پرداخته می شود و در دروسی مثل تحلیل تکنیکال کلاسیک یا هارمونیک یا الیوت معمولی هیچ صحبتی از نوع نمودار مورد استفاده ، نمی شود و بین تحلیل گران مختلف در این زمینه اختلاف نظر وجود دارد اما آنچه حتمی به نظر می رسد استفاده از یک نوع چارت برای همه ی نمودار ها می باشد ، گاها دیده ام افرادی هم روی چارت حسابی تحلیل می کنند و هم روی چارت لگاریتمی! و دنبال واکنش ها برای انتخاب نوع چارت هستند ، این کار قطعا کار اشتباهی است. در برخی از انواع دروس تخصصی مثل نئوویو (فراچارت: الیوت به سبک نیلی) تاکید به استفاده از چارت لگاریتمی شده است و اختلاف نظری برای تحلیل گران باقی نگذاشته است.
ابزار فیبوناچی در نمودارهای حسابی
ابزار فیبوناچی یکی از ابزار های پر کاربرد در تمامی انواع تحلیل تکنیکال می باشد. معمولا ابزارهای فیبو ناچی در نرم افزار ها بر پایه چارت حسابی برنامه نویسی شده اند و وقتی چارت را لگاریتمی می کنیم نمی توانند به درستی بازگشت ها را محاسبه کنند.
به چارت حسابی زیر دقت کنید :
قیمت از نقطه ی (A) در قیمت 63 تومان تا نقطه ی (B) در 1104 تومان افزایش پیدا کرده است و سپس قیمت تا نقطه ی (C) در قیمت 261 تومان کاهش پیدا کرده است. اگر برای حرکت AB فیبوناچی ریتریسمنت رسم کنیم می بینیم نقطه ی (C) کمی پایین تر از تراز 78.6 درصد قرار گرفته است یعنی تقریبا بازگشتی 80 درصدی را نشان می دهد.
حال این چارت را لگاریتمی می کنیم و مجددا روی موج AB فیبوناچی را رسم می کنیم :
در کمال تعجب باز می بینیم در چارت لگاریتمی نیز همان محاسبه را انجام داده و نقطه ی (C) همان 78.6 درصد (حدودا 80 درصد) باز گشت شده است.
آیا این درصد بازگشت درست محاسبه شده است ؟
بدون هیچ محاسبه و به صورت چشمی هم به چارت نگاه کنیم کاملا واضح است که موج BC حدودا 50 درصد از موج AB را بازگشت کرده است نه 80 درصد! و این محاسبه قطعا اشتباه است. این اشتباه از آنجا ناشی شده که محاسبات همچنان در حالت معمولی انجام شده است.
بنابراین وقتی چارت را لگاریتمی می کنیم باید همه ی محاسبات ریاضی ما از جمله بحث فیبوناچی به صورت درصدی انجام شود. یکی از معضلات بازار سرمایه ما عدم درک درست این مطلب حتی توسط اساتید به نام است ، در بسیاری از چارت ها می بینیم که چارت لگاریتمی می شود و روی آن از محاسبات معمولی (مربوط به چارت حسابی) استفاده شده است!
بنابراین به یاد داشته باشید در چارت حسابی باید از محاسبات معمولی و در چارت لگاریتمی باید از محاسبات درصدی استفاده شود.
متاسفانه در اکثر نرم افزارها با لگاریتمی کردن چارت در فیبوناچی هیچ تغییری اعمال نمی شود یا در برخی نرم افزارها مثل داینامیک تریدر که در قسمت فیبوناچی گزینه ای به صورت CH% قرار دارد ، که محاسبات فیبوناچی را به صورت درصدی انجام می دهد ، این گزینه عملکرد صحیحی ندارد ، در فیبوناچی ریتریسمنت و اکستنشن ، اشتباهات فاحش و برای همگان قابل دیدن است اما در فیبوناچی پروجکشن و اکسپنشن ، محاسبات اشتباهات کمتری دارد.
هر چه طول موج هایی که اندازه گیری می کنید بیشتر باشد ، اشتباهات فاحش تر می شود و حتی به صورت چشمی قابل تشخیص می باشد.
برای این که بتوانیم در چارت لگاریتمی محاسبات فیبوناچی را به درستی انجام دهیم ، 3 راه مختلف وجود دارد که ساده ترین راه استفاده از نرم افزارهای مثل متاتریدر 5 (یا نرم افزارهای دیگری که این محاسبات را به درستی انجام می دهند) می باشد که این محاسبات را به درستی انجام می دهد. (فراچارت: در این نرم افزار با استفاده از اندیکاتور LogoScale چارت را لگاریتمی می کنیم و محاسبات فیبوناچی در این حالت به صورت درصدی در می آید.)
برای مثال همان نمودار شبندر را در مفید تریدر 5 لگاریتمی کردیم و فیبوناچی را رسم کردیم ، به نمودار دقت فرمایید :
همان طور که ملاحظه می کنید نقطه ی (C) که در چارت لگاریتمی با محاسبات معمولی 80 درصد بازگشت را نشان می داد در چارت لگاریتمی با محاسبات صحیح درصدی حدودا 55 درصد بازگشت را نشان می دهد همان بازگشتی که با چشم نیز حدودا همین مقدار را تخمین زدیم. پس خطای این محاسبه حدود 25 درصد می باشد (25=55-80).
با توجه به تعاریف پایه ای و مثال هایی که آورده شد ، تصور می کنم با این مفهوم به خوبی آشنا شدید. در هر بازاری که تغییرات قیمت زیاد باشد ، تفاوت های فاحشی بین چارت حسابی و لگاریتمی وجود دارد از این رو در بازار های نقدی مثل بورس ، این تفاوت ها آن قدر زیاد است که با چشم نیز به راحتی قابل تشخیص است. در بازار فارکس برخی به اشتباه تصور می کنند چارت لگاریتمی معنی و مفهمومی ندارد اما باید بدانیم در قسمت های جاری بازار و جایی که قیمت های حداقل و حداکثر در یک موج تفاوت زیادی ندارند ، چارت حسابی و لگاریتمی تفاوت چندانی با هم ندارد اما در موج های بزرگ این تفاوت کاملا ملموس است و باید از چارت لگاریتمی به همراه محاسبات درصدی استفاده شود.
برای مثال چارت حسابی با محاسبات معمولی ماهانه طلا را در مفید تریدر 5 مورد بررسی قرار می دهیم : همانطور که ملاحظه می کنید نقطه ی C کمی بیش از 50 درصد بازگشت دارد ، حدودا 53 درصد.
حال به چارت لگاریتمی با محاسبات صحیح درصدی دقت فرمایید :
نقطه ی C بین تراز 23.6 درصد و تراز 38.2 درصد قرار دارد و حدودا نزدیک به 30 درصد از موج قبلی را بازگشت کرده است. همانطور که ملاحظه کردید حدودا یک تفاوت فاحش 23 درصدی بین این دو نوع محاسبه وجود دارد که هر چه طول امواجی که اندازه گیری می کنیم کمتر باشد ، این تفاوت ها کمتر به چشم می آید ولی همواره وجود دارد.
نویسنده: حسین حیدرپور | انتشار: فراچارت
61 دیدگاه
ایوب راثی زاده
سلام و تشکر به خاطر مقاله های عالی تون.در مفید تریدر چطور میشه نمودار رو لگاریتمی کرد؟
مدیریت
در پاسخ به: ایوب راثی زادهبا تشکر از شما به این لینک مراجعه کنید: http://farachart.com/9691
nima
سلام
این قسما خیلی نا واضح هست چطور حساب کردید شد ۵۷ میلیون؟
“در معامله دوم اگر ۱۰۰ میلیون تومان از سهم شبندر را در قیمت ۱۱۰۰ تومان می خریدیم و پس از ۴۰۰ تومان افزایش قیمت در سهم ، آن را در قیمت ۱۱۰۰ تومان می فروختیم ، در نهایت ۵۷ میلیون تومان سود می کردیم.”
مدیریت
در پاسخ به: nimaبا سلام یک اشتباه ویرایشی بود که اصلاح شد ممنون از شما
nima
در پاسخ به: مدیریتمتوجه اشکال ویرایشی شدم
منظورم این است عدد ۵۷ از کجا آمده؟
مدیریت
در پاسخ به: nimaوقتی صد میلیون سهم شبندر را در قیمت ۷۰۰ تومان میخرید یعنی حدود ۱۴۲/۸۰۰ برگه سهم، و وقتی آنرا در قیمت ۱۱۰۰ میفروشید یعنی در هم سهم ۴۰۰ تومان سود کردید و حاصل ضرب تعداد برگه هایی که دارید در ۴۰۰ تومان میشه حدود ۵۷ میلیون.
aki4
با سلام وتشکر برای نویسنده ی محترم این مقاله ی مهم وضروری وهمچنین مدیریت محترم و زحمتکش فراچارات.
یکی ازاساتیدبازارسرمایه درکورس آموزشیش عنوان کرده بودچارت لگاریتمی فقط روی خطوط مورب تأثیرداره وروی خطوط فیبوناچی واستاتیک هیچ تأثیری نخواهد گذاشت وفرقی نداره ولی این مطلب آموزشی خلاف این رو ثابت کرد آیا گفته ی ایشون صحت داره.
درنهایت خواهشمندم اندیکاتور مخصوص چارت نیمه لگاریتمی درمتا۵روبزارید اگر مقدوراست.با تشکر
مدیریت
در پاسخ به: aki4با تشکر از شما به این لینک مراجعه کنید: http://farachart.com/9691
SEPEHR.TH
در پاسخ به: aki4هنوز بین علما اختلاف هست که روی چارت لگاریتمی از چه نوع فیبوناچی استفاده بشه و روی چارت حسابی از چه نوع. ولی تا اونجا که عمومیت داره روی چارت لگاریتمی، فیبوناچی رو هم با اسکیل درصدی بزنید نه رنج نوسانات. البته این موضوع روی تریدینگ ویو در تنظیمات ابزار فیبو آمده و می توانید برای فیبو Ret , Ext , Projc تیک ترسیم به صورت لگاریتمیک رو بزنید و با خیال راحت روی چارت لگاریتمی فیبو بزنید. در صورت استفاده از چارت حسابی هم که نیازی به مراحل فوق نیست. البته نرم افزار به نرم افزار هم متفاوته اوضاع. مثلا اندیکاتوری که برای لگاریتمی کردن چارت در مفیدتریدر که تصاویر فوق هم از آن طریق استخراج شده، اشکالات اساسی داره و به نظرم چارتش قابل اعتماد نیست. یا در داینامیک تریدر در چارت لگاریتمی حتما باید از پروجکشن درصدی استفاده کنید ولی می تونید Ret , Ext رو به صورت رنج یا همون خطی بزنید. البته در چارت هایی که به صورت نسبتی هستند مثل جفت ارزهای فارکس، درصد نوسانات آنچنان نیست و میشه از هر دو نوع چارت حسابی و لگاریتمی استفاده کرد (همون حسابی بهتره).
پینگ کردن: اندیکاتور رسم نمودار لگاریتمی | فراچارت: آموزش بورس و بازارهای مالی
nima
تشکر از توضیحاتتون
در فارکس که از برگه سهم خبری نیست چطور؟
مدیریت
در پاسخ به: nimaفرقی نداره اونجا هم چیزی به نام لات سایز (حجم معاملات) داریم.
توحید ایرانی
سلام
خیلی مفید بود ممنون.
فرمودین ک ۳ راه داره، یکیشون رو فرمودین ۲ تای دیگه چطوریه؟
رو خود داینامیک چ کار میشه کرد؟
ممنون
مدیریت
در پاسخ به: توحید ایرانیدر داینامیک تریدر سمت راست یه دکمه هست به نام Log
سیامک فرجی
در پاسخ به: مدیریتفیبوناچی ها لگاریتمیشون تو داینامیک اشتباه نشون میدن
SEPEHR.TH
در پاسخ به: سیامک فرجیدر داینامیک تریدر وقتی از چارت لگاریتمی استفاده می کنید برای ترسیم فیبوناچی Ret , Ext ، تنظیمات فیبو رو به حالت Range قرار بدید و تنظیمات فیبوناچی پروجکشن رو به حالت Chg% یا درصدی تنظیم کنید. مشکل حل خواهد شد.
علی کمالی
با سلام بندهLOGSCALE رو به همان ترتیب که گفتید اضافه کردم ولی در اندیکاتور سفارشی وسایر اندیکاتور ها واوسیلاتور ها اضافه نشده،در حالی که در آدرس:
۱-باز کردن پوشه داده
۲-MQL5
۳-EXPERTS
۳-ADVISORS
یعنی C:\Program Files\MofidTrader 5\MQL5\Experts\Advisors قرار گرفته،لطفا راهنمایی.با تشکر
SEPEHR.TH
در پاسخ به: علی کمالیاندیکاتور رو باید بریزید توی فولدر Indicators نه تو فولدر اکسپرت. این مسیر رو امتحان کنید.
C:\Users\ME\AppData\Roaming\MetaQuotes\Terminal\Code\MQL5\Indicators
اصغر رعیتی
مقالات مختلفی در این مورد خوندم ولی این مقاله واقعاً کیفیت بالاتری داشت مخصوصن مثالهاش به درک بهتر موضوع خیلی کمک کرد
ممنون که وقت گذاشتین برای تهیه ش
مدیریت
در پاسخ به: اصغر رعیتیخواهش می کنم دوست عزیز
فرزاد
تنها جایی که فیبوناچی را بر مبنای قیمت محاسبه نمیکند همین اندیکاتور فارسی و تحت لیسانس مفید با اسم LogarithmicScale در نرم افزار مفیدتریدر است. فیبوناچی در تحلیل تکنیکال، درصدی از مقدار یک حرکت قیمتی در گذشته را محاسبه میکند تا یک سطح قیمتی ارائه دهد.
کاری که این اندیکاتور در فضای لگاریتمی میکند درصد روی درصد است! یعنی سطح قیمتی نمیدهد. چیزی که شما میبینید فقط یک خط گرافیکی است.
امتحان کنید. سطح ۵۰% از فیبو ریتریسمنت در این اندیکاتور یک عدد به شما میدهد که هیچ ارتباط ریاضی بر اساس دنباله فیبوناچی بین آن عدد با فاصله قیمت ابتدا و انتهای حرکت قبل وجود ندارد. بنابراین چون ارتباط ریاضی ندارد اسم آن سطح را هم نمیتوان سطح فیبوناچی گذاشت. خروجی صحیح فیبوناچی همان چیزی است که در tradingview میبینید.
Ali
در پاسخ به: فرزادبا سلام
میشه بیشتر توضیح بدین ؟
یعنی ابزار فیبوناچی ! وقتی نموار را لگاریتمی کنیم ! درست کار نمی کند ؟ خیلی بیشتر و با مثال توضیح دهید لطفا
SEPEHR.TH
در پاسخ به: فرزادکلا مفید تریدر یک پلتفرم معاملاتی هست نه پلتفرم تحلیلی. اندیکاتو LogScale درسته چارت رو به صورت لگاریتمیک نشون میده ولی فیبوناچی که روی چارت ترسیم میشه (Ret , Ext, Projc) به صورت خطی – حسابی ترسیم میشه. در صورتی که باید روی چارت لگاریتمی فیبوناچی به صورت درصدی ترسیم بشه نه حسابی و این تناقض باعث اشکال خواهد شد.
سعید
سلام و تشکر از مقاله مفیدتون
در متاتریدر نسخه اندروید چگونه میشه چارت لگاریتمی اضافه کنم؟
مدیریت
در پاسخ به: سعیدسلام دوست عزیز. متاسفانه امکانش نیست
Ali
کاش وقتی جواب سوال مان را در فراچارت کسی میداد ! یه ایمیل فراچارت می فرستاد تا جواب را ببینیم و مطلع شویم !! چنین امکانی چرا نیست ؟
amoon
سلام وقت بخیر
توضیحاتتون خوب و عالی اما راستش همه با این نرم افزارها کار نمی کنن
بعضی از ماها از رهاورد و پلتفرمهای کارگزاریها مثل آگاه و مبین سرمایه و … استفاده می کنیم
آیا توضیحاتی که ارائه فرمودید مناسب اون ها هم هست؟
SEPEHR.TH
در پاسخ به: amoonپلتفرم های تحت انجین تریدینگ ویو ران شدن عمدتا ایرادی ندارن. مفید تریدر حتی کندل های روزانه اش با کندل هایی که دیتای رهاورد ۳۶۵ و TseClient ارائه می کنند متفاوت است و کمی اعتماد به آن با شک همراه است.
مهرداد
ببخشید یه سوال داشتم
در تحلیل با ابزار چنگال اندروز از نمودارهای حسابی استفاده میشه یا لگاریتمی ؟
کدومش درسته ؟ و کدومشون مناسبتره ؟
SEPEHR.TH
در پاسخ به: مهرداداگه سهام و شاخص، کریپتو و . . . تحلیل میکنین، نمودار لگاریتمی مناسب خواهد بود. اگر جفت ارز تحلیل میکنین (جفت ارزهای فارکس)، چارت حسابی برای استفاده از این ابزار مناسب خواهد بود.
پیمان
با سلام خدمت مدیران و دست اندرکاران فراچارت . وظیفه خودم میدونستم که در سایت ثبت نام کنم و حتما نظر بدم . بخاطر مقاله خوب و کامل در این خصوص که سایتی رو در حال حاظر ندیدم اینقدر شفاف توضیح بده و جواب کاربرانش رو بده . و همچنین تشکر کنم بابت ویدئو هایی آموزشی که به صورت رایگان در اختیار عموم قرار میدید.
واقعا باید ایران و مردم قدر سایت شما را بدانند. و همچنین کسانی که به صورت عام المنفعه به دیگران درس میدهند تا دیگران پیشرفت کنند . ممنونم متشکرم سپاسگذارم .
مدیریت
در پاسخ به: پیمانسلام دوست عزیز. تشکر می کنم از جملات انگیزشی و پر احساس شما. و خوشحالیم که فراچارت برای شما مفید بوده
بهنام عتملی
سلام
من مدتی هست از چارت لگاریتمی استفاده می کنم و جدیدا به مشکلی خوردم
در متاتریدر و چارت لگاریتمی اندیکاتور باند بولینگ و یا alligator کار نمی کند ولی در چارت حسابی متاتریدر کار می کنند
می خواستم بدونم مشکل از متاتریدر ۵ من هست یا کلا این مشکل وجود داره؟
راه حلی هست لطفا راهنمایی کنید با سپاس
SEPEHR.TH
در پاسخ به: بهنام عتملیاگر از اندیکاتور LogScale برای MT5 جهت لگاریتمی کردن چارت هاتون استفاده می کنید باید بگم این اندیکاتور با چارت و قیمت و کلا نرم افزار کالیبره نیست و خیلی باگ داره، سعی کنید رو مفیدتریدر برای تحلیل استفاده نکنید. برای سهام شما باید از چارت لگاریتمی استفاده کنید که این قابلیت به خوبی در مفیدتریدر برآورده نشده.
احمدط
سلام ببخشید واقعیتش من زمان استفاده از لگاریتمی و حسابی رو نفهمیدم
اگه بخوایم بعنوان یه قانون کلی در نظر بگیریم آیا همیشه فقط و فقط در تحلیل باید از چارت لگاریتمی استفاده بشه؟؟؟
مدیریت
در پاسخ به: احمدطبه زودی یک اموزش ویدئویی خیلی جامع در این مورد تهیه میشه که مشکلتون را حل میکنه
SEPEHR.TH
در پاسخ به: احمدطرو نمادهایی که درصد نوسانات روزانه قابل توجه هست، مثل سهام، شاخص، کریپتو و . . . از چارت لگاریتمی استفاده کنید و روی جفت ارزهای فارکس مثلا EURUSD که درصد نوسان روزانه قابل توجه نیست، از چارت حسابی استفاده کنید.
n@vid
باسلام. در ابتدا خواستم بابت سایت فوق العاده، آموزش ها و مقالات بی نظیر تشکر کنم.
سوال داشتم لطف می کنین پاسخ بفرمایین.
طبق آموزش ها یکی از راه های شناسایی پیوت های ماژور تغییر فاز اندیکاتور مکدی و اصلاح بیش از ۳۸٫۲ درصد فیبو می باشد. حالا سوال داشتم مثلا در مواردی مانند مثال آخر همین مقاله اگر شرط تغییر فاز مکدی را داشته باشیم و در نمودار حسابی اصلاح بیشتر از ۳۸٫۲ داریم و در نتیجه دو شرط برقرار است و چرخ بازار پیوت ماژور محسوب می شود. ولی اگر همین نمودار لگاریتمی شود اصلاح کمتر از ۳۸٫۲ خواهد شد پس در این حالت پیوت نیست؟
سپاس فراوان.
n@vid
در پاسخ به: n@vidمدیریت محترم؛ با سلام و تشکر. لطف میکنین سوال بنده را پاسخ بفرمایین. ممنون
SEPEHR.TH
در پاسخ به: n@vidرو نمادهایی که درصد نوسانات روزانه قابل توجه هست، مثل سهام، شاخص، کریپتو و . . . از چارت لگاریتمی استفاده کنید و روی جفت ارزهای فارکس مثلا EURUSD که درصد نوسان روزانه قابل توجه نیست، از چارت حسابی استفاده کنید. وقتی چارت رو لگاریتمی میکنید باید از فیبوناچی درصدی استفاده کنید. این قابلیت در مفیدتریدر یا MT4 , MT5 وجود ندارد و فقط با مقیاس خطی (حسابی) کار می کنند. مفید تریدر پلتفرم تحلیلی نیست، پلتفرم معاملاتی هست؛ تحلیل هاتون رو ببرید روی انجین هایی که با تریدینگ ویو ران میشن یا نرم افزار هایی که میشه بهش دیتا داد مثل داینامیک تریدر، آمی بروکر، ادونس گت، متا استاک و . . .
ARp.neo
با عرض سلام ممنون از سایت خوبتون و مطالب مفیدتون
سوالی داشتم ممنون میشم جواب بدین
مدتی میشه شروع به تحلیل به روش نئوویو کردم و متوجه این مطلب که فیبوناچی هم باید مثل چارت لگاریتمی باشه نبودم برای بازار های جهانی از سایت tradingview استفاده میکنم ولی برای بازار ایران نمیدونم از چه سایتی یا برنامه ای استفاده کنم البته شما متاتریدر ۵ رو پیشنهاد دادین …میخواستم بدونم پیشنهاد دیگه ای جز متاتریدر۵ برای بازار ایران ندارین ؟
مدیریت
در پاسخ به: ARp.neoسلام ممنون. سایت های فارسی هم هست که روی بستر تریدینگ ویو سهام های بورس تهران را وارد کردند
AK47dev
فوق العاده بود 🙂
مدیریت
در پاسخ به: AK47devممنون از شما
Ali
سلام و ممنون از مقالهی مفید، تالیفی و کاربردیتون. یک سوال داشتم: در ابزارهای تکنیکال آنلاین برخی سایت ها، گوشهی پایین سمت راست دو گزینه وجود دارد: علامت درصد و لگاریتمی! در واقع وقتی روی لگاریتمی کلیک می کنی، نمودار عمودی به صورت عددی(خطی) میشه و وقتی علامت درصد رو انتخاب می کنی، نمودار عمودی درصدی میشه!!! با توجه به توضیحات شما چرا اینگونه است؟؟؟
و یک سوال دیگر: رابطهی بین تابع لگاریتم و درصد به جهت ریاضی چیه؟!!
بازهم ممنون از شما.
مدیریت
در پاسخ به: Aliسلام ممنون. بین درصد و لگاریتم هیچ ارتباط وجود نداره. اون درصد فقط محور قیمت را حذف و بر اساس درصد اعلام می کنه. و ما چارتی به نام چارت درصدی نداریم و اگر به چارتی میگیم چارت درصدی این یک غلط هست و منظور همان چارت لگاریتمی هست. و چارت لگاریتمی نزدیک حالت به چارت ایده ال و واقعی هست.
سیدعلی
سلام برای تحلیل شاخص باید لگاریتمی کرد یا معمولی؟
مدیریت
در پاسخ به: سیدعلیسلام بله
SEPEHR.TH
در پاسخ به: سیدعلیاگه سهام و شاخص، کریپتو و . . . تحلیل میکنین، نمودار لگاریتمی مناسب خواهد بود. اگر جفت ارز تحلیل میکنین (جفت ارزهای فارکس)، چارت حسابی برای استفاده از این ابزار مناسب خواهد بود.
پیام
ضمن تشکر از آموزش خوبتون
اگر ما از چارت معمولی استفاده کنیم و بعد از ابزار فیبوناتچی استفاده کنیم اشتباهه یا خیر؟
مدیریت
در پاسخ به: پیامچارت حسابی فیبوی حسابی و چارت لگاریتمی فیبوی لگاریتمی. در حال حاضر متاتریدر و موتیو ویو دقیق ترین فیبوهای حالت لگاریتمی را دارند
ShayanM
با سلام بسیار عالی بود! کامل ترین
یک سوال اگر در سایت tradingview از نمودار استفاده کنیم و بخوایم فیبواستفاده کنیم، باید نمودار رو حسابی کنیم؟؟
SEPEHR.TH
در پاسخ به: ShayanMاگه سهام و شاخص، کریپتو و . . . تحلیل میکنین، نمودار لگاریتمی مناسب خواهد بود. اگر جفت ارز تحلیل میکنین (جفت ارزهای فارکس)، چارت حسابی برای استفاده از این ابزار مناسب خواهد بود.
Marko
برای معامله گران کوتاه مدت، اصطلاحا Short-Term، نمودار حسابی و لگاریتمی تفاوتی نمی کند و درصد اختلاف ناچیز است.
اما برای معامله گران بلند مدت یا اصطلاحا Long-Term، استفاده از نمودار لگاریتمی توصیه می شود البته در کنار نمودار حسابی، تا معامله دید جامعی به دارایی مالی پیدا کند.
Alshbtj
سلام استاد وقتتون بخیر ، برای استفاده از الگوها بهتره از نمودار لگاریتمی استفاده کنیم یا حسابی؟ مثلا برای الگوی پرچم اگر به اندازه میله پرچم افزایش قیمت داشته باشیم نمودار لگاریتمی هدف خیلی بالاتری رو نشون میده نسبت به حالت معمولی،درواقع برای الگوهایی مثل پرچم مقدار افزایش قیمت رو در نظر بگیریم یا درصد افزایش میله پرچم ؟
SEPEHR.TH
در پاسخ به: Alshbtjاهداف الگوها رو با فیبوناچی پروجکشن تعیین کنید. اینطوری مطمئن تر هست. برای مثال در چارت لگاریتمی، با استفاده از فیبوناچی پروجکشن درصدی، با ۳ کلیک در ابتدای میله، انتهای میله و آخرین پیوت داخلی که به ضلع داخلی پرچم برخورد کرده هدف ۱۰۰% به عنوان طول میله پرچم خواهد بود.