انواع بازارهای مالی

 

اگر برای اولین بار است که قصد ورود به بازارهای مالی را دارید شما می توانید به اساس نوع فعالیت و میزان ریسک پذیری خود، یکی از بازارهای زیر را برگزینید:

● بورس اوراق بهادار تهران
● بورس آتی سکه و زعفران تهران
● بازارهای جهانی


1- بورس اوراق بهادار تهران:

در بورس اوراق بهادار تهران شما می توانید سهام های شرکت های مختلف نظیر خودروسازان، صنایع پتروشیمی و پالایشی ، شرکت های ساختمانی و سیمانی، صنایع غذایی, صنایع دارویی و سایر شرکتهای دیگر را خرید و فروش کنید و از سودی که سالیانه به سهام شما تعلق میگیرد و یا گران شدن احتمالی سهام آنها منفعت ببرید.

برای معامله در بازار بورس شما نیاز به یک کارگزار دارید. کارگزار در واقع واسطه بین شما و بازار بورس می‌باشد و معاملات سهام توسط کارگزار و به دستور شما انجام می‌شود. در اصل کارگزاران اشخاص حقوقی هستند که به نمایندگی از طرف شما اقدام به خرید و فروش اوراق بهادار و کالا و … می کنند و انجام فعالیت کارگزاری نیازمند کسب مجوز تاسیس و فعالیت از سازمان بورس و اوراق بهادار تهران است و کارگزاران ضامن و حافظ سرمایه های شما هستند.

برای هر شخص در بورس یک کد بورسی منحصر به فرد وجود دارد که نشان‌ دهنده هویت شما در بورس تهران می‌باشد و شما با این کد شناخته می‌شوید.

ده‌ها کارگزاری مختلف وجود دارد و می‌توانید برای گرفتن کد سهامداری به یکی از کارگزاری‌ها در شهر خودتان مراجعه کنید. اگر در شهرتان هیچ کارگزاری وجود ندارد، می‌توانید به وسیله سایت‌ کارگزار، درخواست کد معاملاتی را بصورت غیرحضوری برای کارگزار ارسال کنید. همچنین می توانید در چند کارگزاری حساب داشته باشید و محدودیتی وجود ندارد.

اکنون به مدد سیستم معاملات آنلاین شما می توانید با یک دستگاه کامیپوتر یا موبایل و یک خط اینترنت اقدام به خرید و فروش آنی سهام کنید. در کنار این روش شما تلفنی هم می توانید به کارگزار خود دستور خرید یا فروش بدهید.

 


2- بورس آتی سکه تهران

در معاملات آتی سکه در بورس کالای ایران، مشتری با پرداخت مبلغی به عنوان وجه تضمین (حدود 10 درصد ارزش قرارداد) می‌تواند اقدام به خرید یا فروش قرارداد نماید. مثلا برای خرید یا فروش یک قرارداد آتی سکه (شامل 10 سکه) در حال حاضر دو میلیون تومان به عنوان وجه تضمین مورد نیاز است اما سرمایه گذار از نوسان قیمت 10 سکه سود یا ضرر می برد. یعنی شما پول یک سکه را می دهید ولی سود و ضرر ده سکه برای شما در نظر گرفته می شود که به آن اهرم در معاملات گفته می شود.

این بازار بر خلاف بورس تهران یک بازار دو طرفه می باشد یعنی شما می توانید علاوه بر خرید سکه اگرنظرتان این است که سکه کاهش می باید می توانید اقدام به فروش آن کنید (فروختن مال نداشته) و از کاهش قیمت ها سود ببرید. یعنی در اصل اگر نظرتان در سکه دال بر گران شدن است آنرا بفروشید و اگر نظرتان دال بر کاهش است آنرا بفروشید. اگر در خرید باشید و سکه گران شود شما سود می کنید و اگر ارزان شود شما ضرر می کنید. همچنین اگر در فروش باشید و سکه ارزان شود شما سود می کنید و اگر گران شود شما ضرر می کنید. این دقیقا روال بازار های دو طرفه می باشد.

 


3- بازارهای جهانی

بازارهای مالی بین الملل گردش مالی بسیار سنگینی دارند چون دولت ها و کشورها در سطح کلان در آن شرکت می کنند، این مارکت بصورت 24 ساعته فعالیت می کند و در پایان ساعات کاری هر منطقه، معاملات از کشوری به کشور دیگر دست به دست می شود. محدویت نوسان در آن وجود ندارد و معاملاتش بر خلاف بورس تهران بصورت دو طرفه انجام می شود  (مانند آتی سکه که در بالا توضیح دادیم).

همانگونه که برای معاملات در بورس تهران نیاز به کارگزاری بود اینجا نیز نیاز به یک کارگزاری (بروکر Broker) می باشد تا شما را به سیستم جهانی متصل کند.

در بازارهای جهانی شما می توانید موارد زیر را خرید و فروش کنید:

– فلزات شامل: طلا، نقره، سرب، روی، مس و …
– مواد غذایی شامل: گندم، جو، ذرت، شکر، قهوه و …
– سهام های شرکت ها: اپل، ماکروسافت، گوگل، آمازون، اینتل، هواپیمایی بوئینگ و …
– جفت ارزها: یورو، ین، پوند، فرانک و … (به این قسمت اصطلاحا فارکس گفته می شود)
– نفت و محصولات پتروشیمی

بعد از اینکه کارگزار مناسب را پیدا کردید، کارگزار نرم افزاری در اختیار شما قرار میدهد که می توانید با آن خرید و فروش انجام دهید (این نرم افزار معمولا متاتریدر است).


کاربران گرامی هر گونه سوالی در مورد ورود به بازارهای مالی داشتید می توانید از این صفحه با ما در تماس باشید.

استفاده یا فروش محتوای آموزشی فراچارت در رسانه های دیگر نقض قوانین کپی رایت است و پیگرد حقوقی دارد.