ماهیت الگوهای کلاسیک
الگوهای قیمتی، بخش بااهمیت و جدایی ناپذیری از علم گسترده ی تحلیل تکنیکال هستند. در این میان، کاربرد الگوهای کلاسیک، به جهت ساده بودن، اعتبار بالا و رایج بودن، بیشتر از سایر انواع الگوها است. در این که تاریخچه ی این الگوها به چه زمانی بر می گردد، گفته می شود که در دهه ی 1930، فردی به نام ریچارد شاباکر، کتابی را منتشر کرد که مفاهیم پایه و لازم درمورد الگوهای قیمتی را بنا نهاد. الگوهای قیمتی در حقیقت حاصل اختراع شخص خاصی نیستند؛ بلکه، همه ی این الگوها، در بازارهای مختلف دیده شده و کشف شده اند و در نتیجه، الگوها را می توان حاصل روانشناخت جمعی معامله گران و بخشی از ناخودآگاه بازارها خواند. از این رو، برای ایجاد الگوها احتیاجی به یک نیروی خارجی نیست؛ بلکه، الگوها ذاتا ساخته می شوند چون نتیجه ی عملکرد ناخودآگاه معامله گران هستند. همچنین، این الگوها معمولا زمانی ایجاد می شوند که کشمکش بین خریداران و فروشندگان افزایش می یابد و یک حالت سردرگمی جدید در آن مقطع، اتفاق می افتد.
انواع الگوهای قیمتی
انسان ها ذاتا، نیاز و کششی درونی برای پیدا کردن الگوها دارند. بنابراین در هر زمان و مکانی به دنبال کشف و درک الگوهای جدید هستند تا بتوانند از آنها در جهت سازندگی استفاده کنند. در بازارهای مالی نیز، همان گونه که با گذشت زمان بر تعداد این الگوها افزوده می شود، از نظر نوع نیز، الگوهای قیمتی دارای انواع مختلفی هستند که در زیر مختصرا به انواعی از آنان می پردازیم:
1. الگوهای کلاسیک (این الگوها که موضوع اصلی این مجموعه هستند، در واقع نشان دهنده ی احساسات معامله گران در موقعیت های مختلف و در بازه های زمانی طولانی تر هستند. هنگامی که یک الگو تشکیل می گردد، تا زمانی که جهت حرکت بعد از الگو مشخص نشود، معامله گران حالت سردرگمی خود را حفظ می کنند و هنگامی که جهت حرکت پس از خروج از الگو، مشخص شد، احساسات معامله گران نیز در جهت آن حرکت برافروخته می شود.
این نوع از الگوها، ظاهر و شماتیک مشخصی دارند و دارای نشانه های گوناگونی از جمله علائم ظاهری و روند حجم معاملات هستند. بنابراین، تشخیص اصولی و صحیح الگوها، نیازمند مهارت و دانستن نکات مهم آنها می باشد. همان گونه که گفته شد، الگوهای کلاسیک، کاربردی ترین و رایج ترین الگوهایی هستند که در معاملات موفق به معامله گران کمک می کنند.)
2. الگوهای شمعی : این مدل از الگوها، احساسات معامله گران را در قالب کندل های ژاپنی و در یک الی سه کندل نمایش می دهند. در نتیجه، استفاده از این الگوها، ساده است و می توانند تاییدکننده ی برگشت های قیمتی باشند. برخلاف الگوهای کلاسیک، معمولا الگوهای کندلی دارای هدف مشخص نیستند و این یکی از دلایلی است که در بین معامله گران، الگوهای کلاسیک از محبوبیت و دقت بالاتری برخوردار هستند. (لینک آموزش الگوهای شمعی آقای اسلامی)
3. الگوهای هارمونیک : یکی از شاخه های گسترده ی علم تکنیکال، مربوط به الگوهای هارمونیک است. این الگوها دارای نسبت های خاصی از مجموعه نسبت های فیبوناچی هستند که در واقع نشان دهنده ی نظم محاسباتی و نسبتی در نمودار هستند؛ درست همان گونه که این نظم، در طبیعت نیز یافت می شود. لازم به ذکر است که نسبت های مذکور، صرفا نسبت های قیمتی نیستند؛ بلکه نسبت های زمانی هم در الگوهای هارمونیک، دخیل هستند. (لینک آموزش هارمونیک آقای اسلامی)
4. الگوهای الیوتی (این الگوها، دارای دسته بندی خاص خود هستند. بعضی از آنها در امواج اصلی و بعضی دیگر در امواج اصلاحی رخ می دهند که علاوه بر گستردگی خاصی که دارند، دارای ساختارهای منظم و پیچیده هستند. همچنین در بعضی از این الگوها، نسبت های فیبوناچی دخیل هستند. (لینک آموزش الیوت آقای اسلامی)
کمک شایانی که درک این مدل از الگوها به معامله گران می کند، کمک در درک روند جاری و روند آینده ی قیمت است و بنابراین، شاید بتوان گفت که دقیق ترین و سخت ترین الگوها را میی توان در زمره ی الگوهای الیوتی یافت. البته این نکته نیز لازم به ذکر است که بیشتر این الگوها، همان الگوهای کلاسیک هستند که به صورت ساختارمند در آمده اند.)
انواع دیگری از الگوها نیز وجود دارد مانند الگوهایی که در ابزار مختلف مانند ایچیموکو یا باندبولینگر یا چنگال اندروز ایجاد می شوند که در این نوشتار، به همین میزان از توضیحات، اکتفا خواهیم کرد.
انواع الگوهای کلاسیک
الگوهای کلاسیک به دو نوع ادامه دهنده و بازگشتی تقسیم می شوند. ادامه دهنده بودن الگو به این معنی است که در صورتی که الگو شکسته نشود، قیمت همان مسیری را ادامه خواهد داد که قبل از ورود به الگو طی می کرده است. برخلاف آن، بازگشتی بودن الگو یعنی این که در صورتی که الگو بی اعتبار نشود، قیمت بعد از الگو، مخالف جهت قبل از ورود به الگو حرکت خواهد کرد.
به زبان ساده تر، الگوهای ادامه دهنده، روند یا موج قبل از خود را ادامه می دهند و الگوهای بازگشتی، مسیر موج یا روند جاری را تغییر خواهند داد که در این دوره، به یادگیری هرکدام از این الگوها خواهیم پرداخت.
چکیده مطلب
الگوهای قیمتی یا پترن ها (Patterns) فرمی از رفتار قیمت هستند که به دلیل تکرار در گذشته برای ما امکان پیش بینی قیمت را فراهم کرده اند. این الگوها در گذشته آنقدر ایجاد شده اند که از لحاظ آماری برای ما با ارزش هستند و می توانیم برای آینده نیز آنها را تعمیم دهیم.
اساسا الگوهای قیمتی زمانی ایجاد می شوند که بازار دچار بلاتکلیفی می شود و تقابل خریدار و فروشنده داخل فرم خاصی از تراکم که می تواند مستطیل یا مثلت یا …. باشد حبس می شود. حال اینکه خریدار بتواند این حصار را بشکند یا فروشنده در مبحث الگوهای کلاسیک مطرح می شود که قیمت می تواند روند قبلی خود را ادامه دهد (الگوهای ادامه دهنده) یا که برخلاف مسیر قبلی خود حرکت کند (الگوهای برگشتی).
پخش آنلاین دقایقی از این آموزش الگوهای کلاسیک:
ردیف | عنوان | لینک | حجم |
1 | بخش اول | دانلود | 127MB |
2 | بخش دوم | دانلود | 88MB |
20 دیدگاه
alimohammadi
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت استاد اسلامی
خیلی ممنونم از سایت خیلی خوب فراچارت
سوالی داشتم اینکه از اساتید خیلی بزرگ مثل استاد نیما آزادی ، دکتر سامان افشاریان که جزو بهترین های تدریس در بورس ایران و جهان هستند چرا هیچ آموزشی در سایت به این خوبی نیست؟
ممنون میشم اگر از این اساتید وسایر اساتید هم آموزش های رایگان بگذارید
مدیریت
در پاسخ به: alimohammadiسلام و احترام از اقا ازادی هست و هر استادی که تمایل به اموزش داشته باشه ما در خدمت هستیم
saman
درود
با تشکر از سایت فراچارت و استاد اسلامی عزیز بابت زحمات بی دریغشون
همه ی اموزش های استاد اسلامی رو دیدم و لذت بردم
(تنها یه نقد کوچیک داشتم و اون اینکه به نظرم کمی تکرار مباحث زیاد هست و از حوصله بحث خارج است.شاید بشه کمی سریعتر مطالب رو گفت)
سپاسگذارم
muhammad
در پاسخ به: samanموافقم من دانلود کردم نتونستم نگاه کنم تا آخر دنبال یه آموزش دیگه میگردم
amir
سلام
فایل آمورشی بد نبود
ولی مطالب آمورشی اصلا دسته بندی نشده و خود من اگه جای دیگه بحث الگو رو نخونده بودم هیچی از این آموزش نمیفهمیدم.
مدیریت
در پاسخ به: amirدسته بندی خاصی نداره همه این اموزش ها زیر مجموعه تحلیل تکنیکال هستند بخواهیم بیشتر از این طبقه بندی کنیم خیلی مفصل تر میشه.
shojaey
سلام وخسته نباشید
فیلم های اموزشی زمز ورود میخواد
لطفا رمزش را بیانکنین
مدیریت
در پاسخ به: shojaeyسلام. رمزی نداره
seiedgarib
در پاسخ به: shojaeyسلام من نام نویسی کردم برایه آموزش بازارمالی جهان پی سی ام بشوم وکد دانشجویی دریافت کنم لطفاً مرا راهنمایی کنید.
مدیریت
در پاسخ به: seiedgaribسلام این موضوع به مربوط نیست به خود همان سایت پیام دهید لطفا
arman2
فوق العاده بود ممنونم
مدیریت
در پاسخ به: arman2ممنون از شما
Nel az
مثل همیشه اموزش استاد اسلامی عالی بود مرسی
sanaz
استاد اسلامی بینظیره .ازتون ممنونم
بهداد
برای من جای تعجبه این همه تعریف و تمجید همه چیز انگار مهندسی شده ست
m_heydari
با سلام
خواهشمند است الگو های کلاسیک پیشرفته را هم تدریس بفرمایید
با تشکر
حسین امیدی
سلام و عرض ادب، مرسی خیلی استفاده کردم. با تشکر
SEPEHR.TH
باتشکر از زحمات و تدریس جناب اسلامی که کوتاه و مختصر به معرفی الگوها پرداختند و وبسایت بی نظیر فراچارت و مدیریت محترم. پیروز باشید.
farhad
سلام این دوره رو امروز تموم کردم. از مدیران سایت فراچارت تشکر میکنم بابت گرداوری این مجموعه های اموزشی.
تدریس استاد اسلامی واقعا ساده و روان و شیرین هست و خیلی خوب مفاهیم رو اموزش میدن، من تدریس ایشون رو خیلی دوس داشتم. همچنین تدریس استاد دهنوی و استاد اریانژاد هم خوب بودن
مدیریت
در پاسخ به: farhadتشکر از شما موفق باشید